• 12
 ≫ 

Posle čizama za vojnike NATO, srpski gumeni opanak osvaja svet

 ≫ 

Srpski gumeni opanak doživeo "bum" među ljubiteljima mode

  • 12

U Kompaniji "Tigar Obuća a.d." danas je dogovoren izvoz srpskog gumenog opanka za tržište Japana, a preko te azijske zemlje, iz Pirota će dalje put sveta opanak svoje kupce dobiti u Americi, ali i u Tajvanu, Vijetnamu, Koreji...

Nakon što je prošle nedelje Kompanija "Tigar" ugovorila proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, srpski gumeni opanak osvaja Japan, odakle će se dalje prodavati kupcima širom sveta.

Generalni direktor "Tigar Obuće a.d." Vladimir Ilić kaže da je ta kompanija prošle godine izvezla manju "test" količinu u Japan, a da je zatim, srpski gumeni opanak doživeo "bum" među ljubiteljima mode, koji su najčešći kupci ovog srpskog brenda.

- Naročito je naš opanak popularan u modnom svetu. Imamo povećanje tražnje opanka na japanskom i tržistu Dalekog istoka, a danas smo dogovorili i povećanje proizvodnje - kaže Ilić.

Gumeni opanci Foto: Facebook/Gumeni Opanci

Prošle godine Tigar je izvezao 10.000 opanaka, a Japancima je najbitnije to što je reč o potpuno "hand made" proizvodu. Zbog novih ugovorenih poslova, svih 1.200 radnika radi u tri smene i to je, kaže Ilić, nada za fabriku da prevaziđe probleme iz prošlosti.

Ilić najavljuje i "lansiranje" potpuno novog proizvoda ove kompanije, zaštitnih gumenih blokova namanjenih za odbranu od poplava.

U saradnji sa srpskom vojnom industrijom, kaže, dogovorena je proivodnja gumenih protiv-poplavnih blokova. Patent je poslat na analizu i odobrenje, a nakon toga, očekuje se da krene proizvodnja i izvoz.

Direktor sektora za uvoz u Japan u kompaniji "Belgoutte" Takuja Šimakava kaže da sa "Tigrom" sarađuje duže od decenije i da je srpski opanak popularan u Japanu, posebno među onima koji prate modne trendove.

- Počeli smo da lansiramo vaš proizvod i na druga tržišta, ne samo na tržište Japana, kao što su Tajvan, Vijetnam, Hong Kong, Koreja - kaže Šimakava.

pre neki dan sam imala vest da je za nato.

VIDEO: Prvi od devet Erbasovih helikoptera predat Srbiji

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J....

    26. jun 2019 | 17:02

    Ali ga zato na nasem trzistu nema.bas su lepi opanci u boji

  • J...

    26. jun 2019 | 17:04

    A gde su lakovani bez kaisa?????ti su se koristili za izlaske

  • N

    26. jun 2019 | 17:50

    Ja bih ovo rado nosila po gradu uz neku suknju. Bas su slatke :) U Austriji ljudi nose nosnju svakodnevno kao sasvim normalni garderobu pa sto ne bi i mi mogli da imamo tako nesto. Meni su opake super. Inace imam 24 god. :)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>