• 16
 ≫ 

Demonstracija srpskog naoružanja: Snajperske puške i minobacači oduševili, "miloš" srušio kuću FOTO

 ≫ 

Bojevo gađanje u Nikincima izazvalo veliku pažnju

  • 16

Drugog dana međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" organizovano je bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, sa velikim brojem novog naoružanja.

Na poligonu prisutno je nekoliko vrsta naoružanja, a prezentacija JP ''Jugoimport SDPR'' i komercijalna prezentacija učesnika su glavni deo manifestacije.

U Nikncima je prisutan "lazar", BOV sa maljutkom, "miloš" na kom je top "Praga" i drugo domaće oružje.

oružje Foto: Srbija Danas

Miloš DUBP (Daljinski upravljiva bezposadna Platforma) poznat po nadimku "mali miloš" već je izvršio dejstovanje po ciljevima.  Takođe, gađano isprobane su i nove puške kojima su vojnici pogodili zadate mete.

Snajperske puške "M91", poluatomat, "lapua magnum" i "crna strela" pokazale su se kao vrlo uspešne u gađanju zadatih meta.

Minobacači su ostavili veoma snažan uticaj na goste, te se njihov domet nije mogao pogledom pristunih ni ispratiti.

oružje Foto: Srbija Danas

-  Imajući u vidu našu novu misiju, prikazujemo sredstva iz svog proizvodnog programa, ali nastavljamo integraciju srpske odbrambene industrije. Prikaz je diktiran konfiguracijom terena i mašina koje ćemo prikazati, kao i bezbednošču. Komandujući oficir će biti general Slobodan Ilić, direktor tehničkog centra - rekao je Aleksandar Lijaković, direktor Direkcije za komercijalne poslove "Jugoimport SDPR.

Podsetimo, sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kojem nastupa 128 izlagača, među kojima i iz Republike Srpske i BiH, počeo je juče u Beogradu.

VIDEO:  U Nikincima melju zemlju haubice i raketni lanseri

(Telegraf Biznis/Srbija Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    26. jun 2019 | 18:57

    Ovo je zamajavanje.Kupite dobar PVO dometa najmanje 100-120 km.Zatvorite nebo.Onda kupite Iskander M dometa 500 km.Država kupuje naoruzanje od javnih, tj. naših para.Uzimaju pare a kupuju glupe stvari.

  • ND H

    26. jun 2019 | 17:33

    Čemu če to oružje da služi i protiv koga upotrebiti .?

  • Suza

    26. jun 2019 | 17:22

    Protiv koga i kada cete upotrebiti to naoružanje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>