• 0

Uvozu i izvozu robe iz Srbije doprinosi jedna kompanija koja slavi 100 godina postojanja (VIDEO)

U pitanju je kompanija Samer & Co.

  • 0

Stidljivo prisutni u javnosti, ali sa bogatim portfoliom od 38 kompanija, Samer & Co Shipping ove godine slavi čak sto godina postojanja. Bave se organizacijom pomorskog, vazdušnog i drumskog prevoza.

Trst je njihova baza, i to im je, ne kriju, najveća prednost.

Upravo je ta luka najvažnija tačka razvoja i na kineskom Putu svile u kome učestvuje i Srbija. Zbog svog statusa, luka ima posebnu vaznost u razvoju Puta svile u odnosu na ostale luke u Evropi.

- Imamo koncesiju na deo Luke Trst, koristimo 3 doka, operater smo terminala, upravljamo sa velikim brojem skladista u Luci Trst. S jedne strane, tu je dakle, kineska inicijativa Puta svile, a s druge, i Mađarska planira velike investicije - kaže za Telegraf Aleksander Topol, regionalni direktor kompanije Samer & Co shipping.

Prema njegovim rečima, veliki aduti su im servis i međunarodna logistika, i kao primer navodi 350.000 kamiona koji samo iz Turske prođe kroz njihove ruke.

PRUGA BEOGRAD-TRST

Kada je o Srbiji reč, Topol kaže da imaju velike planove, pre svega u železničkoj infrastrukturi.

- Veliki deo vozova kreće iz naših terminala. Postoje veliki planovi za Srbiju. Želimo da budemo jaki igrači na lokalnom tržištu, da imamo kvalitetne ljude, da ponudimo dobre usluge - ističe Topol i dodaje da to svakako podrazumeva i nova zapošljavanja.

Kompanija, koja u Srbiji posluje od 1993, za naredne godine planira da sa partnerima radi na vezi između Trsta i Beograda.

- Upravo zbog robe koja će dolaziti iz Kine. Infrastruktura jeste dobra, ali procedure su komplikovane, jer nismo u EU, a najveći deo trgovinskog bilansa je sa zemljama EU, što nas usporava. Zato ćemo raditi dodatno na razvoju transporta - kaže Maja Suđicki, generalni direktor kompanije za Srbiju.

U godini velikog jubileja, planiraju i servis za Baltik i Skandinaviju.

Na početku našeg teksta pogledajte u videu kuda se ukrštaju putevi robe iz Srbije.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke