• 4

Mihajlovićeva potvrdila: Putarine skuplje od polovine jula

Putarine će da budu veće za 12 odsto

  • 4

Nove cene putarina, skuplje za 12 odsto, najverovatnije će početi da se primenjuju između 15. i 20. jula, a prethodno Skupština Srbije treba da usvoji taj predlog, izjavila je danas ministarka građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je sutra u Skupštini Srbije na dnevnom redu predlog za poskupljenje putarine.

- Kada parlament bude usvojio predlog o rastu putarine za 12 odsto, nakon sedam ili osam dana biće objavljen u Službenom glasniku, onda će iz "Puteva Srbije" da traže od Vlade da odobri novi cenovnik, a onda Vlada Srbije donosi odluku. To je samo pitanje usvajanja u parlamentu i mislim da će nove cene putarina početi da se primenjuje između 15. i 20. jula - rekla je Mihajlovićeva novinarima prilikom obilaska radova na mostu na deonici Surčin-Obrenovac

Ministarka je kazala i da Srbija završava radove na koridorima jer smo najkraća ruta između istoka i zaada te da će se zbog toga veliki deo teretnog i putničkog saobraćaja prebaciti na teritoriju Srbije.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je pre nekoliko dana da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu od jula.

Drobnjak je rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će „Putevi Srbije" tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.

(Telegraf biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    Ma cveta drzava a sve preko grbace naroda!!!!

  • Spale

    Ljudi moji, putarina u Češkoj je 50 Eura GODISNJA, u Austriji je 85 Eura stim da su putevi u obe zemlje fantasticni, da ne pricam odmaralista pored puta u kokavom su stanju ,naravno sve besplatno.U Srbiji dva puta da odes od Subotice do Bujanovca platices vise nego u Českoj za celu godinu.To je sramota.Nasi putevi realno vrede oko 2000 dinara za celu godinu.

  • Bilja

    Idemo samo jako putarine,struja,voda,cigare,benzin

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke