• 0

Novosađankama za samozapošljavanje deset miliona dinara

Gradonačelnik dodelio ugovore o subvenciji nezaposlenim Novosađankama

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore ženama sa teritorije grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje.

U budžetu Grada Novog Sada za 2019. godinu za realizaciju mere dodele subvencija za samozapošljavanje žena, obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

U predviđenom roku zaključeno je 33 ugovora, a s obzirom na to da je preostalo sredstava za tu namenu, ona će biti dodeljena nezaposlenim ženama sa konačne bodovne liste u 2019. godini. Rok za potpisivanje tih ugovora je u toku.

Milos Vucevic Vučević na svečanosti - Foto: novisad.rs

- Po dobroj tradiciji nastavljamo da ulažemo naša zajednička sredstva u korisne stvari, a to je svakako i podrška našim sugrađankama da pokrenu sopstveni biznis. Ove godine imali smo veći broj zahteva nego ranije, i spremni smo da u buduće izdvojimo i više u te svrhe.

Drago mi je što su se njihove aplikacije odnosile na raznovrsne oblasti od advokature, do frizerskih i drugih delatnosti. Žene su dobile ovu podršku zbog njihovog znanja, truda i rada, te dobrih biznis planova, i siguran sam da će one opstati prvu godinu na tržištu, pa da sledeće godine apliciraju za sredstva za otvaranje novih radnih mesta i slično, jer to se već događalo.

Jako nam je važno da se kod žena razvija preduzetnički duh, jer su se mnogo puta dokazale kao stabilnije i hrabrije od muškaraca, u poslu i u drugim oblastima. Ovo je naš doprinos ohrabrivanju žena u ekonomiji, jer treba da budu nezavisne, a često se događa da ih ekonomska zavisnost drži u porodičnim neprilikama. Za ovo nisu potrebni ''veza'', partijska knjižica, kao ni rođački ni kumovski odnosi, već snažna volja, znanje i upornost – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U ime žena koje su ostvarile pravo na ovaj vid podrške Grada Novog Sada prisutnima se obratila Jelena Zarić koja je sredstva dobila za pokretanje proizvodnje posteljine i pidžama od prirodnih materijala.

- Ovde je toliko talentovanih žena koje treba ceniti i vrednovati. Zahvaljujem se u ime svih nas predstavnicima Grada što su prepoznali naš potencijal i shvatili da deliti znači rasti, a to je veoma bitno za celo društvo – naglasila je Jelena Zarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>