• 5

"Grad plaća prevoznike po kilometru, ne smeju da štede na gorivu, klima mora da radi"

Privatnici koji voze, štede gorivo jer kad se uključi klima, onda se troši više goriva. Sada će svi da plate kaznu po dva miliona dinara i sada ćemo svaki dan da ih kažnjavamo, kaže Vesić

  • 5

Privatni prevoznici imaju ugovore sa Gradom Beogradom na deset godina, plaćeni su po kilometru i zato ne bi smeli da štede na gorivu i da ne uključuju klime, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na Studiju B.

On je podsetio da je sproveden vanredni pregled autobusa, stotinak je pregledano i kod dvadesetak ustanovljeno da klima radi i da može da se uključi. Vozači su, naveo je, dobili nalog da ne uključe klime.

Privatnici koji voze, štede gorivo jer kad se uključi klima, onda se troši više goriva. Sada će svi da plate kaznu po dva miliona dinara i sada ćemo svaki dan da ih kažnjavamo. Oni su dobili mogućnost da voze i zarađuju, a mnogo dobro zarađuju, i vidim da niko nije izašao iz posla, tako da moraju da poštuju pravila. Ako su već dobili monopol da voze, onda moraju da poštuju pravila. Ako imaju klimu, moraju da je uključe – istakao je Vesić.

To se odnosi i na GSP, naveo je Vesić, i dodao da danas ima sastanak sa direktorima tog preuduzeća.

– Njima ću takođe reći da će biti kažnjavani za svaki autobus koji ima klimu, a da nije uključena. To je bezobrazluk i bahatost – naglasio je Vesić.

Novi autobusi, GSP, Goran Vesić

Foto: Skupština grada

Prema njegovim rečima, privatni prevoznici su tu dugo, dobijaju ugovor na deset godina, znači imaju siguran posao, a Grad Beograd im plaća po kilometru, bez obzira na broj ljudi u autobusu.

– Кoga budemo uhvatili da je nastavio tako da radi, raskinućemo ugovor. To mogu da razumem kada je reč o Gradskom saobraćajnom preduzeću koje još uvek ima neke stare autobuse, ali do kraja septembra stižu još 184 nova autobusa, već je 70 stiglo, pa nećemo imati nijedan stariji autobus od „solarisa” – kazao je Vesić i poručio da mora da se zna red i neće moći da se ponaša svako kako hoće.

On je izjavio da će danas solidarnu pomoć u iznosu od 41.600 dinara dobiti komunalni radnici sistema u Beogradu – sva komunalna preduzeća.

– Moj dogovor sa sindikatima bio je da se taj novac isplati danas, a oni po kolektivnom ugovoru imaju pravo da dobiju solidarnu pomoć jednom godišnje. Zamolili su da ovog puta to bude u junu, a ne u novembru kako smo isplatili prošle godine – pojasnio je Vesić.

Grad Beograd ovo čini kako bi im se odužio za njihov rad, naveo je Vesić, i dodao da komunalni radnici obavljaju ogroman posao jer za njih nema ni subote ni nedelje, posle svake manifestacije čiste, rade u teškim uslovima, a na levoj obali Dunava rade 24 sata.

Oni su to zaradili, to je zarađeno krvavim radom i smatram da je veoma važno što mi na taj način pokazujemo da brinemo o njima. Ova dodatna pomoć nije mala, to se formalno zove pomoć, jer drugačije ne može da se zove po zakonu, to je zarađeno i oni su to zaslužili – zaključio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madman

    28. jun 2019 | 15:58

    U par autobusa u kojima sam bio, klima radi, ali se nadje neki izrod koji otvori prozor, i onda kraaaj.

  • Miki

    28. jun 2019 | 21:17

    Vesić večito drugi, a samo on priča.

  • Kursumlija

    28. jun 2019 | 19:15

    I koliko kosta kilometae,hoce narod da zna?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>