• 1
 ≫ 

"Nikola Tesla" dobio novog direktora - Fransoa Berizo dolazi sa 20 godina iskustva

 ≫ 

Nadgledao je i obnovu aerodroma od 850 miliona evra

 • 1

Za novog generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd imenovan je Fransoa Berizo.

Kako je objavila danas kompanija Vansi Erports (Vinci Airports), Berizo je imenovan na tu funkciju uz saglasnost Republike Srbije, davaoca koncesije.

Sadašnji izvršni direktor za tehniku, Nikola Brus, koji je funkciju privremenog generalnog direktora obavljao od kada je kompanija Vansu Erports preuzela upravljanje Aerodromom "Nikola Tesla" u decembru 2018. godine, ostaće na toj poziciji.

Fransoa Berizo, koji je diplomu inženjera stekao u prestižnoj Francuskoj školi za inženjering (Ecole Centrale) u Parizu, vrhunski je aerodromski stručnjak sa 20 godina međunarodnog iskustva u aerodromskoj industriji, a posebno u oblastima upravljanja poslovanjem, komercijalnog i tržišnog razvoja, obnove infrastrukture i proširenja, strateškog planiranja, finansija i izgradnje, navodi se u saopštenju.

U Srbiju donosi veliko znanje o poslovanju aerodroma, stečeno kroz višestruke značajne pozicije i iskustvo, do nedavno kao zamenik generalnog direktora i izvršni direktor za finansije kompanije TAV Konstrakšen u Turskoj.

Pre toga, bio je direktor projekata poslovnog razvoja u kompaniji Vansi Erports, gde je bio odgovoran za nadzor projekata glavnih aerodroma (JPP, akvizicije aerodroma i privatizacije) u skladu sa strategijom grupe.

Pre nego što se pridružio kompaniji Vansiju bio je angažovan na nekoliko operativnih pozicija, uključujući i poziciju izvršnog direktora za operativne poslove Međunarodnog aerodroma Kraljica Alija u Amanu (Jordan).

U njegovoj nadležnosti bilo je nadgledanje programa proširenja i obnove aerodroma u vrednosti od 850 miliona evra, koliko je predviđeno ugovorom o koncesiji koji je potpisan na 25 godina.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zex

  28. jun 2019 | 19:43

  Bravo za Srbiju. Jako mi je drago sto napredujemo iz dana u dan dovodeci svetske eksperte kako bi nas unapredili. Bravo!!! A sta je sa nasim ekspertima, sta je sa nasim ljudima, zar Srbin ne moze da napreduje u svojoj zemlji???

  8
  4

  Podelite komentar