• 0

Srpski sportisti postavili vremensku kapsulu u Minsku: Potomcima poželeli da budu srećni i uspešni

Reprezentativci Srbije koji učestvuju na II Evropskim igrama u Belorusiji prisustvovali ceremoniji početka izgradnje stambene četvrti Šampioni u sklopu Minsk Worlda, najvećeg građevinskog poduhvata u Evropi koji realizuje BK grupa

  • 0

U mulitifunksionalnom kompleksu Minsk World, najvećem građevinskom poduhvatu u Evropi od tri miliona kvadratnih metara, koji s izuzetnim uspehom realizuje BK grupa, tokom održavanja II Evropskih igara počela je izgradnja zgrade u čije je temelje, uz prisustvo srpskih reperezentativaca, spuštena vremenska kapsula za buduće naraštaje.

Shodno velikom sportskom takmičenju koje se održava u Belorusiji ta četvrt je nazvana "Šampioni".

- U poruci potomcima koji će živeti u kompleksu Minsk World poželeli smo da budu srećni i uspešni. Uvereni smo da će u četvrti Šampiona rasti novi šampioni i to ne samo u sportu, već u svim sferama života - rekao je Vibor Mulić, predsednik Saveta direktora "Dana Holdnigsa" i dodao da su obezbeđeni posebni uslovi za kupovinu stanova za sportiste koji su postigli uspehe na svetskim takmičenjima.

U ime srpskih reprezentativaca kapusulu je postavio Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u streljaštvu na II Evropskim igrama.

Srpski sportisti spustili vremensku kapsulu u kompleku Minks World U ime srpskih reprezentativaca kapusulu je postavio Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u streljaštvu na II Evropskim igrama-Foto: BK TV

- Veoma nam je drago da kompanija iz Srbije gradi ovde tako veliki i lep kompleks! Trnula je koža dok sam držao kapsulu sa dva grba - Belorusije i Srbije - rekao je Mikec.

Dragan Donević, selektor streljačke reprezentacije Srbije, sa trenerima Jelenom Arunović i Goranom Mikecom, takođe nije krio oduševljenje onim što su videli:

- Izuzetno nam je drago što smo mogli da se upoznamo sa radom kompanije BK grupa i da se uverimo da pored sportista za Srbiju medalje osvajaju i srpske kompanije koje rade u inostranstvu. BK grupa je svetski šampion u investicijama i gradnji, vratila je Srbiji ono mesto koje je joj je nekad pripadalo i svrstala se u 100 najvećih kompanija na svetu. Posetili smo najveće stambeno gradilište u Evropi gde BK grupa trenutno gradi tri miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora sa školama, fakultetima, dečjim vrtićima, sportskim terenima, medicinskim cetrima u centru Minska. To je grad u gradu u kojem će raditi i živeti 400.000 hiljada stanovnika, što je veličina Novog Beograda. Svi stanovi su opremljeni najnovijom smart tehnologijom - kazao je Donević.

Srpski sportisti spustili vremensku kapsulu u kompleku Minks World U mulitifunksionalnom kompleksu Minsk World počela je izgradnja zgrade u čije je temelje, uz prisustvo srpskih reperezentativaca, spuštena vremenska kapsula za buduće naraštaje-Foto: BK TV

Ovaj izuzetan kompleks koji je ponos ne samo grada Minska, već cele Belorusije nedavno su obišli i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar sporta Vanja Udovičić i predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik. Tom prilikom predsednik Vučić je istakao da je veoma zadovoljan kvalitetom gradnje kompleksa "Minsk World" i ocenio da je to direktna potvrda uspešne saradnje na raznim poljima sa Belorusijom zahvaljujući predsedniku Aleksandru Lukašenku.

Inače, čuveni sportista iz Velike Britanije Naian Doshi, koji je prisustvovao ceremoniji polaganja kapsule, već je kupio stan u četvrti Šampiona, istakavši da je to fantastično mesto za odrastanje njegove dece.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>