• 4

"Morava" zvanično postala međunarodni aerodrom: Direktorat izdao dozvolu za rad

Aerodrom "Morava" u Lađevcima po odluci Vlade Srbije dobiće i stalni granični prelaz

  • 4

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je danas uručio dozvolu za rad aerodromu "Morava", čime je ovaj aerodrom dobio status civilnog aerodroma za međunarodni vazdušni saobraćaj.

Mešoviti vojno-civilni aerodrom za međunarodni vazdušni saobraćaj "Morava" kod Kraljeva otvoren je danas za civilni saobraćaj, u prisustvu državnog vrha Srbije.

Pozicija tog aerodroma je veoma važna pošto uskoro počinje gradnja i Moravskog koridora odnosno autoputa Pojate - Preljina, koji će prolaziti pored tog aerodroma.

Aerodrom "Morava" u Lađevcima po odluci Vlade Srbije dobiće i stalni granični prelaz za međunarodni saobraćaj putnika i robe sa svim inspekcijskim službama.

Lokacija graničnog prelaza aerodrom "Morava" uključuje deo aerodroma za civilni vazdušni saobraćaj, na kojem se otvara granični prelaz i nalazi se na teritoriji grada Kraljeva, a delom na teritoriji grada Čačka i na oko kilometar od državnog puta prvog B reda 22.

Mihajlo Zdravković, direktor preduzeća "Aerodromi Srbije", rekao je ranije Tanjugu da već postoje interesovanja avio kompanija za letove sa ovog aerodroma.

Sletna pista je rekonstruisana, ugrađen je sistem svetlosnog obeležavanja, tako da su, prema rečima Zdravkovića, ostala samo još određena fina doterivanja kako bi svih 2.265 metara, koliko je dugačka pista, bilo u funkciji.

(Telegraf biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>