Stižu lubenice sa njiva, cena 80 dinara

I drugi "lubeničari" se "poziciraju" sa vozilima punim lubenica

Lubenice sa njiva, rasle i sazrevale u prirodnom ambijentu, na Gradskoj pijaci u Jagodini, najvećoj u Pomoravskom okrugu i tom delu Srbije, sve više potiskuju one iz plastenika i uvoza.

Cena im je jutros 80 dinara za kilogram, a "kiše im nisu uticale na kvaliteta", rekao je za Tanjugu na pijaci jedan proizvođač i prodavac.

Taj proizvođač iz Šuljkovca kod Jagodine, čija se porodica bavi i uzgojem paprike i kupusa na velikim površinama, ističe da će ove godine rod lubenica biti veoma dobar, a cene će padati, a "već su za pet dinara niže nego pre pet dana".

I drugi "lubeničari" se "poziciraju" sa vozilima punim lubenica, tražeći najbolja mesta za prodaju u gradu i prilazu gradu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Cene, cene lubenice, Leto, Lubenica, oijaca, Trgovina

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (7)
Poređaj komentare:
 • M
  Milan

  Znaci dobar komad 800 dinara.znaci radimo za lubenicu ceo dan

 • B
  Bax

  U marketima 40-50 dinara. Iz uvoza su? Pa valjda im to sto su iz uvoza povecava cenu zbog transporta, taksi, carina...? A ovi nasi bi i na lubenici da se obogate na brzinu? I posle im drzava kriva kada prosipaju mleko bacaju jabuke, istrule im lubenice!?

 • Č
  Čeki

  Sve manje kupujem naše voće jer je precenjeno, a ovi što traže 80 din. za vodu i koru, neka se slikaju, i za neku nedelju kukaju kako im je država maćeha.