• 10

Razvod od gotovo 40 milijardi dolara i cepanje bogatstva uživo

Jedan od najvećih transfera bogatstva očekuje se u narednim danima

  • 10

Kako sudija bude lupio čekićem, tako će udeo od 38 milijardi dolara u kompaniji Amazon preći u ruke Mekenzi Bezos, u okviru njenog razdvajanja od supruga i osnivača kompanije Džefa Bezosa.

- Ovo je godzila svih razvoda-  rekao je Piter Valcer, predsednik Američke akademije bračnih advokata.

- Ništa mu se ne približava zbog količine bogatstva koje se deli -

Obelodanjivanje detalja o pomeranju vlasništva se očekuje početkom jula, navodi se. To će, kako piše Blumberg, napraviti retkost u najbogatijem razvodu na svetu, što je rezultat pravila američke Komisije za hartije od vrednosti, koja zahteva od insajdera da otkriju promene u svojim fondovima.

Džef Bezos će i dalje ostati najbogatija osoba na svetu, s 12 odsto udela u “Amazonu” u vrednosti od 112 milijardi dolara.

On će zadržati ostalu movinu, uključujući Vašington Post i kompaniju za istraživanje svemira, rekla je Mekenzi.

Ona je istakla da namerava da pokloni većinu svog bogatstva. Potpisala je ugovor o donaciji još u maju, obećavši da će donirati više od pola svog bogatstva.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ona

    Ovaj Univerzum je opasno opaljen, pojedinac posedule milijarde/bilijarde, a milijarde umiru jer nemaju novca za lečenje... ne razumem taj disbalans...

  • Milorad

    Ma treba da ostane bez dolara pa da radi za platu. Gde zaradio tolike milijarde. Koga šiša.

  • Milena

    Ja bih da se udam za za toga bogatasa, pa ako se budemo razvodili da uzmem ne 38 milijardi dolara nego samo 3,8 milijardi dolara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke