• 0
 ≫ 

"Građani da ne brinu" - za autoput do Crne Gore prvo naplata placeva

 ≫ 

Fali nam centralni deo auto-puta i on će spojiti ne samo koridore 10 i 11, već će i povezati kraj u kojem živi pola miliona građana i posluje 200.000 malih i srednjih preduzeća

  • 0

Srbija ove godine započinje gradnju 400 kilometara novih auto-puteva, kao deo novog investicionog ciklusa koji će biti pokrenut, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

- To ne bi bilo moguće da nemamo uređen budžet i da nismo politički i finansijski stabilni - rekla je Mihajlović gostujući na RTS-u, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da tokom leta kreće izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine, autoputa ka BiH od Sremske Rače do Kuzmina, ali i autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica.

- Moravski koridor je veoma važan, jer će spojiti Srbiju sa Srbijom, fali nam taj centralni deo autoputa i on će spojiti ne samo koridore 10 i 11, već će i povezati kraj u kojem živi pola miliona građana i posluje 200.000 malih i srednjih preduzeća - kazala je ministarka.

Takođe, dodaje, u okviru tog projekta biće uređena i Morava i njene pritoke, jer je to plavno područje, a uradiće se i telekomunikacioni koridor.

Mihajlović je dodala da je započela izgradnja deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, koja će se dalje račvati ka Crnoj Gori i ka BiH, dok će naredne godine započeti izgradnja deonice autoputa Niš-Merdare-Priština, do Pločnika.

- Ova vlada ne započinje nijedan novi projekat dok ne reguliše eksproprijaciju i svu neophodnu dokumentaciju. Nema razloga da građani brinu. Obići ćemo sva mesta kroz koja će proći Moravski koridor, da razgovaramo sa meštanima i pokažemo im kuda će autoput proći i šta će im to doneti - rekla je ona.

Mihajlović je najavila i odlazak na istočni krak Koridora 10, u Sićevo.

- Završili smo južni krak, kroz Grdelicu, i svi građani koji koriste tu deonicu najbolji su promoteri važnosti tog projekta. Ostalo je da završimo istočni krak, podjednako važan, gde imamo problema sa jednim izvođačem. Biću sa svojim timom u julu dole, da damo podršku i poguramo koliko možemo, možda da uvedemo i još jednog izvođača, kako bi sve bilo gotovo na jesen - rekla je ministarka.

VIDEO: Crnogorci prave neverovatan most

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>