• 10
 ≫ 

Sela u Jagodini su kao u Švajcarskoj, Palma kaže: Sve je izgrađeno bez samodoprinosa

 ≫ 

On je obišao jagodinska sela Ribare i Glogovac i razgovarao sa meštanima i označio početak radova

  • 10
Dragan Markovic Palma Foto: TV Palma plus

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u jagodinskim selima Ribare i Glogovac označio je početak sređivanja svih poljskih puteva do svake njive u sva 52 sela na teritoriji grada Jagodine.

- Od danas, pa u narednih 150 radnih dana,  u svih 52 sela na teritoriji grada Jagodine biće sređeni svi poljski putevi do svake njive. To je ukupno 102 kilometra puteva koji će biti nasipani kamenom i još 30 kilometara puteva sa tvrdom podlogom koji će biti poravnati i izvaljani. Ukupna vrednost ovih poslova je 268 miliona dinara sa PDV- om - izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma

On je obišao jagodinska sela Ribare i Glogovac i razgovarao sa meštanima i označio početak radova.

- To znači da će svaki poljoprivrednik do svake svoje njive moći da dođe sa svojim mašinama bez problema. Još pre 6 godina u svim selima na teritoriji grada Jagodine sve su ulice asfaltirane. Svako selo ima gas što nije slučaj i u mnogim zemljama Evropske unije. Ovde u selu Ribaru ima voda, a uvešćemo je i u drugim selima. Krećemo i sa kanalizacijom. Kako izgledaju jagodinska sela primer je upravo ovo selo Ribare koje je i najveće na našoj teritoriji. Ima Dom kulture, Kulturno umetničko društvo, 3 sportska terena od kojih je jedan sa veštačkom travom, penzionerski klub, apoteku, ambulantu - kazao je Palma.

Dragan Markovic Palma Foto: TV Palma plus

Palma je istakao da je za sve građane na celoj teritoriji grada Jagodine uveden besplatan gradski prevoz, a da je zadnjih 15 godina to svakako bio slučaj sa penzionerima i đacima. Kako je rekao, sesoku rasvetu plaća lokalna samouprava, a ne građani kao u drugim opštinama i gradovima preko računa za struju.

- Sela na teritoriji grada Jagodine izgledaju kao sela u Švajcarskoj. I sve to što smo izgradili, izgradili smo bez samodoprinosa, sredstvima jagodinske lokalne samouprave. Budžet grada Jagodine je, kada je koalicija Jedinstvena Srbija – SPS došla na vlast 2004. godine bio 5 000 000 evra, a 2018. godinu smo završili sa realizovanih blizu 30 000 000 evra. U Jagodini članovi Gradskog veća ne primaju plate, odbornice ne primaju dnevnice, nema kafanskih računa, nema plaćanja roming računa, gradskim automobilima se ne voze funkcioneri već građani - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

On je rekao da i zahvaljujući svemu navedemo već 15 godina svi đaci koji su završili četvrti i osmi razred osnovne škole, kao i svršeni srednjoškolci letuju besplatno u Crnoj Gori i Grčkoj, o trošku grada. Kako je rekao, od sledeće godine svi svršeni osnovci četvrtog i osmog razreda letovaće u Grčkoj i to sa jednim od roditelja.

- Toliko je građana sa teritorije grada Jagodine do sada putovalo negde u inostranstvo u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, da je ostalo možda još negde oko 2 000 građana da nisu putovali u našoj organizaciji. Putovalo se u Francusku, Rusiju, Egipat, Nemačku, Austriju, Grčku, Italiju, Bugarsku ... Autobus o trošku grada vozi od ponedeljka do petka naše građane sa uputom za neku od klinika, pre svega u Beogradu i vraća ih kući - rekao je Marković.

- U Jagodini postoji političko jedinstvo. Imamo odličnu saradnju koalicije Jedinstvena Srbija - SPS sa Srpskom naprednom strankom. Takođe, Srbija je na dobrom putu - poručio je Dragan Marković Palma.

VIDEO: Palma opet izdominirao kada je delio pomoć građanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srna

    4. jul 2019 | 15:00

    Bravo za gosp. Palmu sve sto je obecao to je i ispunio

  • Ujka Zitko PFK

    4. jul 2019 | 14:02

    A u beogradu 70% naselja nema kanaliciju.Cccccc grlom u jagode

  • DRAGOLJUB

    4. jul 2019 | 18:57

    jeste izgradeno nekoliko sela oko Jagodine dodite u lozovik da vidite zato mladi beze na zapadu jer su uslovi nikakvi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>