• 0

Putin EU: Vidite li vi ovde neku prepreku?! Ja ne

Rusija je spremna da "učini što je do nje" u popravljanju odnosa sa EU, rekao je Putin

  • 0
Đuzepe Konte, Giuseppe Conte, Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Sankcije protiv Rusije koje je EU uvela idu dvosmerno i povređuju ne samo Moskvu, već i sam blok, rekao je ruski predsednik, dodajući da ne vidi "nepremostive" prepreke za popravljanje bilateralnih odnosa.

- Ograničenja koja je EU nametnula Moskvi zbog trenutne krize u Ukrajini, bila su prilično štetna za trgovinu - promet je pao sa 450 milijardi dolara u 2013. na sadašnjih 279 milijardi dolara - izjavio je Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom.

Rusija je spremna da "učini što je do nje" u popravljanju odnosa sa EU, ali je na novom rukovodstvu bloka da pokaže da to i želi, rekao je Putin, kada su ga pitali za mišljenje o novom šefu Evropske komisije.

Italijanski premijer se nadovezao da je Rim uvek bio protiv sankcija, dodajući da je uvek osećao "tugu" zbog toga.

- Niko nema koristi od takve situacije - rekao je Konte.

Istovremeno, italijanski premijer je rekao da se sukob u istočnoj Ukrajini, koji besni u istočnom delu zemlje nakon državnog udara u Kijevu 2014, mora rešiti što je pre moguće.

Ruski predsednik je odgovorio da takve pozive treba uputiti Kijevu, koji se do sada nije držao postojećeg mirovnog sporazuma iz Minska - dok Moskva čak nije ni strana u tom sukobu.

- Zašto nikada ne pitate naše ukrajinske partnere kada će to učiniti? Da li da se donese dekret? Šta bi to bilo? - pitao je Putin.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>