• 2

Vučić posetio "Karić grad": Naša deca treba da se rađaju, odrastaju i rade u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije posetio "Karić grad" u Belorusiji

  • 2
Aleksandar Vučić, braća Karić Foto: Promo

Čuveni srpski biznismen Bogoljub Karić izrazio je veliku zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Predsedništva BiH Miloradu Dodiku što su tokom održavanja II Evropskih igara u Belorusiji obišli multifunkcionalni kompleks Minsk World, najveći građevinski poduhvat od tri miliona kvadratnih metara sa 55.000 stanova, a koji realizuje BK grupa.

On je naglasio da su državni zvaničnici imali prilike da se uvere da BK grupa, koja je dva puta zaredom svrstana među 100 najuspešnijih svetskih kompanija, s izuzetnim uspehom nastavlja tradiciju srpskih i jugoslovenskih neimara.

Aleksandar Vučić, braća Karić Foto: Promo

- Za sve nas koje su vetrovi sudbine odneli da deo svog životnog i radnog veka provedemo van zemlje ne može biti veće časti i zadovoljstva od mogućnosti da to što radimo pokažemo rukovodstvu svoje zemlje, pre svih našem predsedniku i da pred njim dokažemo da i u tuđoj zemlji, uspešno i sa ponosom, predstavljamo svoju zemlju i svoj narod - napisao je Bogoljub Karić.

Aleksandar Vučić, braća Karić Foto: Promo

Napomenuo je da je tokom pet decenija poslovanja BK grupa sagradila brojne monumentalne objekte širom sveta i da su njihova gradilišta posetile mnoge uvažene ličnosti poput Tita, Gorbačova, Jelcinja, Putina, Ante Markovića, srpskih patrijaraha Germana i Pavla, te patrijaraha Moskovskih i cele Rusije Pimena i Aleksija II.

- U određenom periodu interes naših neukih političara je bio da pošalju Srbiju u stečaj i da stave lance i katance na naše čuvene kompanije, fabrike, banke koje su zapošljavale milione građana, umesto da daju podršku domaćim industrijalcima i preduzetnicima, ujedno i zemlji Srbiji. Zato ovu posetu predsednika Vučića BK grupi smatram podrškom svim srpskim industrijalcima i preduzetnicima koji razvijaju svoj porodični biznis u svetu. BK grupa je najbolji dokaz da Srbija može da ima najmanje pet milijardi evra godišnje od zlatnih ruku srpskih građevinara - podvukao je Karić.

Na videu koji prati tekst, a koji je za nepuna dva sata imao više od 300.000 pregleda, prikazana je poseta predsednika Srbije Karić gradu u Minsku u kojem žive zaposleni u kompaniji. Bogoljub Karić i  Aleksandar Vučić odigrali su i partiju šaha.

Aleksandar Vučić, braća Karić Foto: Promo

- Kada je predsednik Vučić čuo da u se našem Karić gradiću rodilo i sada živi četrnaestoro dece rekao je:

"Veoma sam srećan što ovde imate toliko dece i što sam sve ovo video, ali sam istovremeno i tužan jer naša deca trebaju da se rađaju i odrastaju u svojoj zemlji Srbiji! Moj glavni zadatak je da učinim sve da se u Srbiji otvori što više novih radnih mesta, da zaustavim odlazak naših ljudi, pre svega mladih, da se svi vi vratite u Srbiju, da radite u svojoj zemlji!".

- U tim njegovim rečima osetio sam iskrenu brigu zbog toga što se u Srbiji mnogo manje rađa nego što se umire, što naši najbolji mladi kadrovi napuštaju svoju zemlju i što nas je svakim danom sve manje. Nema veće sreće od dečjeg smeha i dečje radosti! Samo uz rađanje dece i jačanje porodice nećemo nestati kao narod već ćemo biti sve brojniji i jači - zaključio je Bogoljub Karić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIN

    6. jul 2019 | 04:16

    Tako je to 150 porodica tajkuna zivi u izobilju i obogatili se na muci naroda.a narod mu prezivljava u srbiji.a on i dalje prica prosek plate u srbiji 508 evra.

  • Deks

    5. jul 2019 | 20:47

    Predsedniče da li ti bar malo imaš savesti prema mladima vidiš li ti ista da ti fakultetski obrazovana omladina ne radi sve ste postavili na radna mesta sa okupljenim diplomama odoše sposobni nešto preduzmu ne plači nadzor bez potrebe

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>