• 0
 ≫ 

ALSU: Tražimo novog zakupca za BIP već posle vikenda

 ≫ 

U najkraćem roku 08.07.2019. godine biće objavljen oglas za prikupljanje pisanih ponuda u cilju zaključenja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta stečajnog dužnika

  • 0
pivo Foto: Pixabay

U ponedeljak, 8. jula, biće objavljen oglas za prikupljanje pisanih ponuda u cilju zaključenja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta BIP-a, rekli su u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) za Telegraf Biznis.

Postupak će se sprovesti u cilju zaštite interesa poverilaca, očuvanja stečajne mase, održavanja tehnološkog procesa proizvodnje i distribucije i očuvanja pokretne i nepokretne imovine BIP-a, navodi ALSU.

Dodaje se da je od organa u postupku stečaja pribavljena saglasasnost za održavanja kontinuiteta proizvodnje i sprovođenje postupka za pronalaženje novog proizvođača u sistemu poslovno- tehničke saradnje.

ALSU navodi da će ta saradnja biti uz angažovanje određenog broja bivših radnika AD "Beogradska industrija piva, slada i bezalkoholnog pića" i na minimalnom nivou mesečne proizvodnje.

Radnici koji su do sada bili angažovani u proizvodnom procesu, imali su zaključene ugovore s proizvođačem "M-6 EDEN SRB" te su od strane navedenog poslodavca isti raskinuti iz razloga jednostranog otkazivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, saopštava ALSU.

Dosadašnji zakupac je o prekidu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji stečajnog upravnika obavestio dopisom od 20. juna a datum raskida ugovora je 1. jul.

BIP je u stečaju od januara 2016. godine, a od marta iste godine ova većinski državna kompanija je u bankrotstvu.

Kako je ranije danas za Telegraf Biznis rekao državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, Beogradska industrija piva (BIP) zasad neće biti ugašena.

Kako objašnjava za naš portal, BIP je kompanija u stečaju i bio je izdat Makedonskoj firmi u zakup.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>