• 2

Sumorne prognoze: Šta se to zbiva u Nemačkoj?

I drugi nedavno objavljeni podaci ukazali su na sumornu sliku tog sektora

  • 2

Industrijske porudžbine u Nemačkoj pale su u maju daleko više od očekivanja, a Ministarstvo ekonomije upozorava da će ovaj sektor najveće evropske privrede ostati slab i u narednim mesecima.

Porudžbine robe proizvedene u Nemačkoj smanjene su u maju za 2,2 odsto na mesečnom nivou, nakon blagog rasta u martu i aprilu, pokazali su podaci nemačkog Ministarstva ekonomije.

To je znatno veći pad u odnosu na prognozu ekonomista koje je anketirao Rojters, a koji su predviđali smanjenje porudžbina za 0,1 odsto.

I drugi nedavno objavljeni podaci ukazali su na sumornu sliku tog sektora, kao što je pad aktivnosti u celokupnom industrijskom sektoru.

Najnoviji podaci govore da su domaće porudžbine porasle za 0,7 odsto, dok su strane pale za 4,3 odsto u odnosu na prethodni mesec, prenosi britanski list "Gardijan". Nove porudžbine iz područja evrozone su smanjene za 1,7 odsto, dok su nove narudžbe iz trećih zemalja pale za 5,7 odsto u odnosu na april.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>