• 1

Ima 5 milijardi dolara, najvredniji sportski kolektiv na svetu i odmara u Kotoru

On je u SAD svojevrsna sportsko-poslovna ikona

  • 1

Vlasnik kluba američkog fudbala “Dallas Cowboys” iz Dalasa u američkoj državi Teksas, Džeri Džouns, boravi u Boki Kotorskoj.

Džouns je, kako pišu Vijesti, u biznis krenuo baveći se ugostiteljstvom i osiguranjem, da bi 1989. za 140 miliona dolara kupio “Dallas Cowboys-e” i pretvorio taj klub, kao i celu NFL ligu američkog fudbala u pravu “fabriku para” kroz brojne sponzorske i ugovore sa TV kućama za ekskluzivno praćenje utakmica tog u sporta u SAD.

On je u SAD svojevrsna sportsko-poslovna ikona, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na preko pet milijardi dolara, dok sam klub “Dallas Cowboys” vredi oko četiri milijarde dolara i smatra se najvrednijim sportskim kolektivom na svetu.

Džouns inače, u Boki odmara na svojoj novoj impresivnoj 225 miliona dolara vrednoj superjahti “Bravo Eugenia” sa kojom je doplovio iz Grčke.

Jahta je bila na sidru pred Orahovcem, a navodno će uploviti i kraće se zadržati u marini Porto Montenegro u Tivtu.

Pored američkog milijardera, u Boki Kotorskoj je boravio i čuveni modni kreator Tomas Jakob Hilfiger, osnivač i glavni kreator u modnoj kući “Tommy Hilfiger”.

Ovaj poznati modni kreator je ujedno i jedan od bliskih prijatelja američkog predsednika Donalda Trampa i njegove supruge Melanije.

(Telegraf Biznis/Vijesti/Investitor me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    6. jul 2019 | 15:05

    Zauzeo mi park plac.gde ja sad da parkiram moj camac na naduvavanje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>