• 18

Dinar sutra obara rekord, Narodna banka Srbije "spasava evro"

Srednji kurs će biti 117,7683

  • 18

Dinar će sutra biti na novom rekordnom nivou prema evru u ovoj godini i zvanični srednji kurs iznosiće 117,7683 dinara za evro, što je neznatnu promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će prema evru biti jači za 0,1 odsto na mesečnom nivou i za 0,2 odsto na godišnjem, a u odnosu na početak godine jači za 0,4 procenta.

NBS je intervenisala u petak kupovinom 120 miliona evra na međubankarskom deviznom kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, čime je ukupan iznos koji je kupila od početka godine dostigao jednu milijardu i 420 miliona evra, dok je prodala 130 miliona.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao za 0,5 odsto na 104,9628 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou slabiji za 3,8 posto, a od početka godine je u padu za 1,5 pocenata.

Najslabiji kurs dinara prema jedinstvenoj valuti evrozone zabeležen je 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    Toje ciista laz dinar sve vise tone a oni mi pricaju bajke za decu

  • Marko

    Moja plata je vezana za evro,i svake godine je sve manja i manja...

  • Ja to tako

    Svake godine ista pesma, dolaze stranci da bi ostavljali Evrice u Srbiju zato to tako i bude!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke