• 1

Katalog koči platne razrede: "Uvek se nađe neko da kaže da njegovog radnog mesta nema"

Premijerka napominje da je uvođenje platnih razreda obaveza Srbije u okviru programa sa MMF-om i da će vlada ostati posvećena tome

  • 1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da vlada radi na uvođenju platnih razreda, ali da još nije dovršeno pitanje kataloga radnih mesta, niti razgovor sa sindikatima u pojedinim sektorima.

- I dalje radimo na tome, ali ono što uvek iskrsne kao problem je katalog radnih mesta, kad god sa ministrastvima i institucijama finalizujete katalog radnih mesta, nađe se neko da kaže da njegovo radno mesto nije u tom katalogu i da treba da bude definisnao kao posebno radno mesto. Tako da na tome još uvek radimo - rekla je premijerka novinarima.

Kaže da se još vode i razgovori sa sindikatima, da li treba za neku od grupa, na primer, zdravstvo ili prosvetu sačekati da se još malo podignu sa platama.

- Da li sektorski treba da ih podignemo još malo da bi uveli sistem plata pa onda izjednačili ili da uvodimo sistem plata, pa da više nema sektorskih plata -

Premijerka napominje da je uvođenje platnih razreda obaveza Srbije u okviru programa sa MMF-om i da će vlada ostati posvećena tome.

VIDEO: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    10. jul 2019 | 16:26

    Kakvi platni razredi,kome?Neradnicima,nek rade za minimalac i to im je mnogo!Vise nerade,nego sto rade,sramota.Iznenadjeni smo,dajete abnormalne plate za nerad

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>