• 0
 ≫ 

"Dobra poslovna klima - šansa za francuske kompanije"

 ≫ 

Francuske kompanije poslednjih godina sve češće odlučuju da dođu u našu zemlju i ovde pokrenu posao

  • 0

Poslovna klima u Srbiji poslednjih godina značajno je unapređena što potvrđuje sve veće interesovanje stranih, a pogotovo francuskih kompanija da dođu i šire svoju proizvodnju i poslovanje u Srbiji, kaže direktor kompanije "Šnajder elektrik Srbija DOO" (Sćneider Electric) ZA Srbiju I Crnu Goru Dejan Marković.

- Sigurno je da predstojeća poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji predstavlja težnju da ekonomske veze dve zemlje budu što jače - kaže Marković za Tanjug uoči posete Makrona, sa kojim dolazi i velika privredna delegacija.

On ističe da se francuske kompanije poslednjih godina sve češće odlučuju da dođu u našu zemlju i ovde pokrenu posao, te da se može očekivati da i druge firme nađu mesto nad srpskim nebom i prošire poslovnu saradnju u ovom delu Evrope.

Dolazak privredne delegacije iz Francuske odlična je prilika za firme koje bi da prošire svoje operacije na tržistu Srbije da u direktnim razgovorima saznaju više i ispitaju sve potencijale i mogućnosti za saradnju i poslovanje.

Emanuel Makron

Foto: Printskrin/bundeskanzlerin.de

- Osim dolaska velikih korporacija, velike šanse na ovom tržištu imaju i mala i srednja preduzeća budući da se velike kompanije u radu sve više oslanjaju na njih - naveo je Marković.

Velike potencijale za širenje poslovanja u Srbiji francuske kompanije imaju prevashodno u oblasti IT industrije i poljoprivredi, ocenjuje Marković.

Francuska kompanja "Šnajder elektrik" koja posluje u 130 zemalja, predstavništvo u Srbiji otvorila je 1997. godine, a od 2000. posluje kao d.o.o i zapošljava više od 1.200 ljudi.

Ta kompanija predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru.

- Dobrim poslovnim rezultatima iz godine u godinu i tolikim brojem zaposlenih sigurno doprinosimo poboljšanju poslovne klime i uvereni smo da ćemo taj doprinos povećavati i narednih godina - rekao je Marković.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>