• 5

Zabranjena prodaja alkohola posle 21 čas, kazne paprene

Osim toga zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava

  • 5

Skupština Novog Pazara usvojila je na poslednjoj sednici odluku o zabrani trgovinskim radnjama da posle 21 sata prodaju alkoholna pića.

Osim toga zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava i druge robe koja može uticati na remećenje javnog reda i mira.

U Odluci, u koju je radio Sto plus imao uvid, navodi se da će se za kršenje te odredbe pravno lice kazniti sa 60.000 dinara, a odgovorno sa 10.000 dinara. Ukoliko je alkohol prodao preduzetnik, kazniće se sa 30.000 dinara.

Pored toga, tim dokumentom propisana su i radna vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Novog Pazara, u zavisnosti od toga da li se u njima služi alkohol, da li se nalaze u stambenim zgradama i emituju li muziku.

Maksimalno radno vreme za objekte u kojima se služi hrana i alkohol, a ne nalaze se u stambenim zgradama, radnim danima je od sedam sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Kafić Zvuci Srca, Svetogorska ulica, Radnici sa Daunovim sindromom

Foto: A. Nalbantjan

Izuzetak su barovi, noćni barovi i disko barovi koji mogu raditi od 20 sati do dva sata posle ponoći. Objekti koji služe hranu, a ne i alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non-stop.

Kafići, barovi i restorani koji se nalaze u stambenim zgradama, a služe alkoholna pića, mogu raditi od šest sati ujutru do ponoći svakog dana osim petka i subote kada im je dozvoljen rad do jednog sata posle ponoći. Ugostiteljski objekti bez alkohola mogu raditi non-stop.

Međutim, ograničenje za sve lokale u stambenim zgradama, a koji emituju muziku, jeste da mogu raditi do ponoći svim danima, osim petka i subote kada moraju biti zatvoreni sat vremena posle ponoći.

Za sve ugostiteljske objekte propisano je da moraju raditi bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini, a u smislu zabrane emitovanja preglasne muzike, isparenja ili nadražujućih mirisa, kao i vike.

Za kršenje tih pravila propisane su novčane kazne od 150.000 dinara za pravna lica, 75.000 za preduzetnike, a 25.000 za odgovorna lica.

(Telegraf Biznis / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bas

    12. jul 2019 | 15:25

    Polako postaje islamska porajina

  • Vlad Zr

    12. jul 2019 | 15:52

    Bravo za Novi Pazar. Kamo srece da je u celoj Srbiji tako, i naravno jos i da se to i sprovodi u praksi. Spasili bi omladinu. Pozdrav svima !

  • Jug

    13. jul 2019 | 07:16

    Bravo, voleo bih da se tako nešto uvede i u Nišu. Ovde kafići rade do jutra nezna se nikakav red.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>