• 2
 ≫ 

Turski poslastičar peče burek za Putina, sve zbog S-400 (VIDEO)

 ≫ 

Pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana

  • 2

Poslastičar iz turskog grada Bursa, Hasan Adžar, čiji je kolač ušao u Ginisovu knjigu rekorda, izjavio je za Sputnjik da namerava da ispeče tradicionalni turski burek za predsednika Rusije Vladimira Putina, a povod je — početak isporuke ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Turskoj.

- Početak isporuka protivvazdušnih sistema S-400 Turskoj, o kojima se toliko govorilo u našoj zemlji, bio je dobrodošla vest za nas. Shvatajući koliko je to važno za nacionalnu bezbednost naše zemlje, kao i za odnose između Turske i Rusije, želim da dam svoj doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja. Zbog toga ću uložiti sve svoje napore i ispeći i poslati danas u Kremlj, lično Vladimiru Putinu, našu tradicionalnu pitu — burek - rekao je poslastičar.

Adžar je dodao da će pita biti sa sirom i spanaćem. Ukupna težina paketa biće četiri kilograma. Prema njegovim proračunima, pošiljka bi trebalo da stigne u Moskvu u roku od pet dana, dok se „burek može jesti još deset dana od dana pečenja“.

- Tokom svoje poslednje posete Turskoj, gospodin Putin je izrazio želju da poseti turski restoran. Želim da ga pozovem u naš prelepi drevni grad Bursu i u moj restoran, gde ću mu napraviti najbolji burek - istakao je poslastičar.

Adžar je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda za najveći burek, čija je dužina bila 2.023 metra.

Ugovor za nabavku četiri diviziona S-400 vredan 2,5 milijarde dolara zaključen je 2017. godine. Turska će deo ugovora za S-400 platiti sama, a deo preko ruskog kredita. Prema rečima vicepremijera Rusije Jurija Borisova — ugovor predviđa opciju i nakon završetka glavnog dela isporuke.

Prva isporuka S-400 stigla je u Tursku u petak 12. jula, dok je drugi deo isporučen u jutarnjim časovima.

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bosfor

    13. jul 2019 | 21:03

    Goranac

  • Ljubiša

    14. jul 2019 | 10:01

    A nama ''braća Rusi'' ni PANCIR ne daju...Putin je isti kao Jeljcin,možda i gori.Onaj je pio,a ovaj je podmukao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>