• 51

Vučić o odluci Folksvagena: Od početka sam se plašio Turske, ali odluka još nije konačna

"Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao", naveo je predsednik Srbije

  • 51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom infomacija da se Folksvagen opredelio za Tursku da gradi fabriku, da se od početka "plašio" toga jer je reč o velikoj zemlji u kojoj su svi iz automobilske industrije otvarali fabrike.

- To još nije konačna odluka, ali Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao, ali znao sam da za njih lobira Zigmar Gabrijel i drugi. A mi imamo samo 6,5 miliona stanovnika - rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit-tvit" na TV Pink.

On je naveo da "Fijat" beleži veliki pad proizvodnje i da bismo, da nemamo problem sa NIS-om, koji od početka godine ima pad od 19 odsto, imali ogroman rast, već ove godine oko 5 odsto.

- A za to nismo krivi ni dužni, srećom da smo doveli neke druge velike fabrike, čekam još jednu veliku vest za još jednu fabriku - rekao je predsednik.

Vučić je najavio je da će imati sastanak sa još jednom velikom svetski poznatom kineskom kompanijom za veštačku inteligenciju koja planira da otvori u Srbiji jedan centar.

- Dižemo stvari na viši nivo, nadam se da ćemo i dalje uspevati da ubrzavamo rast. Uvek se radujem uspehu Srbije, a znate... neki su se radovali poplavama. A onda kad u svideli kakve su poplave u Britaniji, SAD, morali su da ućute - kaže on.

VIDEO - Vučić o dolasku Folksvagena: Bio bi to najveći uspeh

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • Ambrozije

    Ovom još nije jasno da Švabama mi nismo ni na kraj pameti ni bili, niti ćemo biti.

  • haj

    Sve fabrike koje je vucic otvorijo u srbiju niko hi nije hteo i sa tim se hvali koce da him radi za 25o do 300 eura kad moze u evropu pet put vise svaku fabriku koju je otvorijo moroje da plati toj firmi za jedno radnika da mu primi 8.000 e i ta firma dok pokupi pare ode jednu godinu ili dve najvise

  • Nele

    Evropske kompanije su shvatile ono što Vučić nije a to je da Srbija nema dovoljno radnika!Narod beži u inostranstvo da rade za duplo više od onoga što strani firme žele da plate srpskom radniku.Njima treba jeftina radna snaga a srbima je rmba;enja ya sitne pare dosta.Svejedno,Srbija je danas puna te glumaca i pjevaljki,te školovanih,do diplome je lakše doći nego do vrha Avale.Običan radnik nije plaćen pa zato i beži.Uskoro će sve strane kompanije pobeći iz Srbije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke