Vučić o odluci Folksvagena: Od početka sam se plašio Turske, ali odluka još nije konačna

"Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao", naveo je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom infomacija da se Folksvagen opredelio za Tursku da gradi fabriku, da se od početka "plašio" toga jer je reč o velikoj zemlji u kojoj su svi iz automobilske industrije otvarali fabrike.

- To još nije konačna odluka, ali Turska ima 90 miliona stanovnika, svi su otišli tamo da otvaraju fabrike. Mnogo sam se nadao, ali znao sam da za njih lobira Zigmar Gabrijel i drugi. A mi imamo samo 6,5 miliona stanovnika - rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit-tvit" na TV Pink.

On je naveo da "Fijat" beleži veliki pad proizvodnje i da bismo, da nemamo problem sa NIS-om, koji od početka godine ima pad od 19 odsto, imali ogroman rast, već ove godine oko 5 odsto.

- A za to nismo krivi ni dužni, srećom da smo doveli neke druge velike fabrike, čekam još jednu veliku vest za još jednu fabriku - rekao je predsednik.

Vučić je najavio je da će imati sastanak sa još jednom velikom svetski poznatom kineskom kompanijom za veštačku inteligenciju koja planira da otvori u Srbiji jedan centar.

- Dižemo stvari na viši nivo, nadam se da ćemo i dalje uspevati da ubrzavamo rast. Uvek se radujem uspehu Srbije, a znate... neki su se radovali poplavama. A onda kad u svideli kakve su poplave u Britaniji, SAD, morali su da ućute - kaže on.

VIDEO - Vučić o dolasku Folksvagena: Bio bi to najveći uspeh

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Folksvagen, Turska

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (51)
Poređaj komentare:
 • A
  Ambrozije

  Ovom još nije jasno da Švabama mi nismo ni na kraj pameti ni bili, niti ćemo biti.

 • H
  haj

  Sve fabrike koje je vucic otvorijo u srbiju niko hi nije hteo i sa tim se hvali koce da him radi za 25o do 300 eura kad moze u evropu pet put vise svaku fabriku koju je otvorijo moroje da plati toj firmi za jedno radnika da mu primi 8.000 e i ta firma dok pokupi pare ode jednu godinu ili dve najvise

 • N
  Nele

  Evropske kompanije su shvatile ono što Vučić nije a to je da Srbija nema dovoljno radnika!Narod beži u inostranstvo da rade za duplo više od onoga što strani firme žele da plate srpskom radniku.Njima treba jeftina radna snaga a srbima je rmba;enja ya sitne pare dosta.Svejedno,Srbija je danas puna te glumaca i pjevaljki,te školovanih,do diplome je lakše doći nego do vrha Avale.Običan radnik nije plaćen pa zato i beži.Uskoro će sve strane kompanije pobeći iz Srbije.