Šakil O'Nil uvećao svoj kapital 4 puta tako što je kopirao najbogatijeg čoveka na svetu

Pametnim ulaganjem Šakil je obrnuo nove milione

Dok deo uspešnih sportista svoje milone zarađene tokom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile i na luksuzan stil života, Šakil O’Nil je pametnim ulaganjima obrnuo nove milione i nakon fantastične košarkaške karijere.

Iako je najpoznatiji po svojoj dominaciji na košarkaškim terenima krajem devedesetih i početkom prošle decenije, O’Nil je tokom "vankošarkaške" karijere snimao filmove, izdao je nekoliko rep albuma, a danas ga možemo gledati na NBA TV.

U nedavnom razgovoru za američke medije, napomenuo je da se prilikom ulaganja novca koristio strategijom Džefa Bezosa – jednom je čuo kako je Bezos rekao da investira u kompanije čiji će proizvodi promeniti ljudske živote, a od kada je počeo da sledi tu strategiju, njegovo bogatstvo povećalo se skoro četiri puta.

Tako je O’Nil bio jedan od ranih ulagača u Gugl, novac je investirao i u Epl, kao i u neke fast food franšize, a upravo je Gugl izdvojio kao ubedljivo najbolju dosadašnju investiciju.

Takođe, prilikom donošenja odluke o ulaganju, kaže da ne razmišlja uvek samo o novcu, već i o tome koliko se njemu sviđa neki brend, a kako obožava uštipke, kao svoju najdražu investiciju naglasio je Krispy Kreme, u kojem kupuje uštipke još od fakulteta.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Tagovi: Bogatstvo, Džef Bezos, Košarkaš, Milijarder, Šakil O'Nil

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • C
    CHE

    Svaka cast!A ne kao Beker...