• 1

Šakil O'Nil uvećao svoj kapital 4 puta tako što je kopirao najbogatijeg čoveka na svetu

Pametnim ulaganjem Šakil je obrnuo nove milione

  • 1

Dok deo uspešnih sportista svoje milone zarađene tokom sportske karijere brzo potroši kupujući skupe automobile, jahte, vile i na luksuzan stil života, Šakil O’Nil je pametnim ulaganjima obrnuo nove milione i nakon fantastične košarkaške karijere.

Iako je najpoznatiji po svojoj dominaciji na košarkaškim terenima krajem devedesetih i početkom prošle decenije, O’Nil je tokom "vankošarkaške" karijere snimao filmove, izdao je nekoliko rep albuma, a danas ga možemo gledati na NBA TV.

U nedavnom razgovoru za američke medije, napomenuo je da se prilikom ulaganja novca koristio strategijom Džefa Bezosa – jednom je čuo kako je Bezos rekao da investira u kompanije čiji će proizvodi promeniti ljudske živote, a od kada je počeo da sledi tu strategiju, njegovo bogatstvo povećalo se skoro četiri puta.

Tako je O’Nil bio jedan od ranih ulagača u Gugl, novac je investirao i u Epl, kao i u neke fast food franšize, a upravo je Gugl izdvojio kao ubedljivo najbolju dosadašnju investiciju.

Takođe, prilikom donošenja odluke o ulaganju, kaže da ne razmišlja uvek samo o novcu, već i o tome koliko se njemu sviđa neki brend, a kako obožava uštipke, kao svoju najdražu investiciju naglasio je Krispy Kreme, u kojem kupuje uštipke još od fakulteta.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>