• 7

Prvi avion "Er Srbije" poleteo sa aerodroma u Nišu: Uvedeno 12 novih linija na "Konstantinu Velikom"

Air Serbia je četvrta avio-kompanija koja leti iz Niša, a na aerodromu kažu da je prva koja će imati bazu

  • 7

Aviokompanija Er Srbija zvanično je danas počela da leti iz Niša, a prvi avion, nazvan "Goran Bregović" odleteo je sa Aerodroma "Konstantin Veliki" za Nirnberg.

Avion je prethodno svečano dočekan uz vodene topove, nakon čega su se ukrcali prvi putnici i poleteli ka Nirnbergu, penose "Južne vesti".

Nirnberg je prvi od 12 evropskih gradova koje je Er Srbija, uz subvencije države od 5 miliona evra godišnje, povezala sa Nišom. 

Putnici kažu da su zadovoljni novom avio-linijom, jer će im značajno skratiti put, a ko je kartu rezervisao na vreme, mogao je i dosta da uštedi.

Prvi avion ove kompanije koji je poleteo iz Niša nosi ime poznatog muzičara Gorana Bregovića i reč je o letelici "erbas A319".

Air Serbia je četvrta avio-kompanija koja leti iz Niša, a na aerodromu kažu da je prva koja će imati bazu.

Predstavnici Aerodroma "Konstantin Veliki" navode da će let do Nirnberga imati brojne benefite.

Air Serbia Foto: Air Serbia

U saopštenju se ističe da će veza između dva grada biti dodatno pojačana zahvaljujući dobroj saobraćajnoj povezanosti i time će građanima jugoistočne Srbije biti omogućena privredna saradnja sa zainteresovanim preduzećima u tom delu Nemačke.

- Očekujemo se da će nove linije podstaći i dolazak novih turista, a i našoj dijaspori iz ovog dela Nemačke olakšaće i pojednostaviti dolazak u regione južne Srbije - navodi se u saopštenju.

Narednih dana putnici iz Niša moći će da putuju ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu, dok su za početak avgusta najavljeni polasci i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

Ove linije delimično plaćaju i građani iz budžeta, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović je rekao da su rezultat gotovo svakodnevnih kontakata sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Vlade Anom Brnabić i nebrojeno mnogo sastanaka sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju gradonačelnika, pored turističkih i privrednih benefita, novim linijama se "stavlja tačka na sve priče i zlonamerne komentare o zatvaranju i gašenju aerodroma".

Iako je od poklanjanja aerodroma Nišu statistika negativna, velika su očekivanja od milionima subvencionisanih linija, jer će ubuduće iz Niša moći da se leti do 22 evropska grada, a biće 47 letova nedeljno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    16. jul 2019 | 06:30

    Goran Bregovic zasluzeni dobi avion.....Mihajlo Pupin moze da saceka za avion i novcanicu....svakom po zasluzi...raspala drzavo.

  • DARKO 100%

    15. jul 2019 | 23:01

    Ima li neka linija za blok 45😉

  • Ppp

    16. jul 2019 | 06:41

    Napravo te novu zgradu poz

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>