• 0
 ≫ 

Otkazan najveći izlazak na berzu ove godine, pivarski div u većim problemima nego što se mislilo

 ≫ 

Trebalo je to da bude najveći IPO na svetu

  • 0
pivo

Foto: Pixabay

Uvrštenja azijske  filijale pivarskog diva Anheuser-Busch InBev što je trebalo da bude najveća ponuda deonica u svetu ove godine - ipak neće biti.

Kompanija je objavila kako neće nastaviti s procesom uvrštenja firme Budweiser Brewing Company APAC vrednim 9,8 milijardi dolara zbog “nekoliko faktora, uključujući i tržišne okolnosti”.

To je interesantna tvrda s obzirom da su cene akcija ne berzi u Hong Kongu – gde je trebalo da se odigra ovaj IPO, vrlo blizu rekordnih nivoa. Neki upućeni u priču tvrde da kako investitori nisu biliu spremni da kupe Badvajzerove akcije vrednovane  iznad najbližih konkurenata.

IPO bi vrednovao kompaniju do 64 milijarde dolara. A to je cifra za koju mnogi misle da bi spasila prezaduženu kompaniju.

Budweiser Brewing Company APAC deo je pivskog diva Anheuser-Busch InBev, a u svom portfelju ima preko 50 pivskih brendova među kojima su i Stella Artois, Beck’s i Corona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>