• 0

Pazite šta pišete u anketama: Poskupele vozne karte u Crnoj Gori jer su putnici rekli da su jeftine

Kompanija se nada da poskupljenje neće uticati na smanjenje broja putnika

  • 0

Vozne karte poskupele su za 15 odsto, a u obrazloženju kompanija Železnički prevoz navela je da je to učinjeno zbog interne ankete koja je pokazala da putnici ističu da su cene karata jeftine.

- Poslednja anketa koju smo radili pokazala je da 94 odsto putnika smatra da su usluge Željezničkog prevoza jeftine - saopštila je kompanija i dodala da su poskupele samo promotivne karte, a ne redovne, prenosi RTCG.

Osim vozne karte u lokalu, poskupele su i mesečne karte, a portparolka Železničkog prevoza Amina Murić kaže da je vozna karta od Podgorice do Bara, odnosno odnosno od Podgorice do Nikšića poskupela 30 centi i da umesto dosadašnja dva evra, košta dva evra i 30 centi.

Cena vozne karte do Bijelog Polja umesto tri sada košta tri i po evra, dok putnici od Bara do Bijelog Polja, umesto pet, sada plaćaju pet evra i 80 centi.

Murić je dodala da su poskupele i mesečne karte, pa je tako cena jedne na relaciji Podgorica-Bar i Podgorica-Nikšić poskupela sa 30 na 35 evra, dok je za osobe mlađe od 26 godina poskupela sa 21 na 24 evra.

Kompanija ne očekuje da će poskupljenje uticati na smanjenje broja putnika i navode da cu cene u međunarodnom prevozu ostale na istom nivou.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>