• 1

Vansi: Na beogradskom aerodromu 7,4 osto više putnika

Tokom prve polovine 2019. godine, saobraćaj je porastao za 6,7 odsto

 • 1
Aerodrom Nikola Tesla

Foto: A. Nalbantjan

Broj putnika na beogradskom aerodromu povećan je u drugom kvartalu 2019. godine za 7,4 procenta u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas kompanija Vansi Erports (Vinci Airports), koncesionar Aeorodroma "Nikola Tesla".

Broj putnika u celoj mreži Vansija je tokom drugog kvartala povećan za 7,3 procenta u odnosu isto tromesečje 2018. godine, uz ukupno 66,2 miliona putnika opsluženih na 46 aerodroma u okviru mreže, navodi se u saopštenju.

Tokom prve polovine 2019. godine, saobraćaj je porastao za 6,7 odsto.

Aerodrom Nikola Tesla

Foto: A. Nalbantjan

Ovako dobri rezultati se naročito reflektuju na otvaranje brojnih novih avio-linija, neretko prvi put, između aerodroma kojima upravlja Vansi Erports i svetskih prestonica.

U Srbiji, kako se dodaje, saradnja kompanije Vansi Erports sa avio-prevoznicima od njenog dolaska krajem 2018. godine, dovela je do povratka kompanije Er Frans, koja je ponovo otvorila liniju Pariz-Beograd posle šest godina odsustva.

Takođe, Viz Er je otvorio novu liniju između srpske prestonice i Aerodroma "Sent Egziperi" u Lionu, kojim takođe upravlja Vansi.

- Razvoj novih linija je najvažniji za projekat kreiranja vrednosti kompanije Vansi Erports, koja je usvojila proaktivan pristup partnerstvu sa avio-kompanijama. Omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast - poručio je Nikola Notbar, predsednik Vansi Erportsa i generalni direktor kompanije Vansi Konsesion (Concešions), navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • PETAR 1

  17. jul 2019 | 13:51

  Vise putnika...!!!!!, coce preko leta varacaju se beogradjani u svoju crnu goru, a najesen u Beograd na privremeni rad i studije u jevropu, a stocemo jadni mi.

  0
  1

  Podelite komentar