• 7

Plaže na koje idete, a na kojima kafa ili pivo koštaju manje od 1,3 evra

Bugarska ima najbolji odnos cene i kvaliteta

  • 7

Skrivanje u hladu kafića mnogima je primamljivija vizija letovanja od prženja na suncu, no malo je destinacija na kojima možemo priuštiti takav „luksuz“.

Analizirajući cene hit-letovališta u Evropi britanski Sun je otkrio da Bugarska ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Slunchev Bryag (Sunčana plaža) nalazi se na Crnom moru, a popularnost duguje niskim cenama.

Kafa ili pivo u kafiću koštaju manje od 80 centi, a ni cene vina nisu preterane. U nekim kafićima na akcijama možete popiti 10 tekila za manje od 5 evra, a za solidan ručak valja izdvojiti manje od 6 evra po osobi. U odnosu na prošlu godinu Bugari su dodatno su dodatno spustili cene, baš kao i druga popularna letovališta.

kokteli, koktel, plaza

Foto: Pixabay.com

U Španiji i na Kipru troškovi letovanja niži su za 20 posto ove godine, a u portugalskom Algarveu potrošićete oko 16 posto manje nego 2018. Odlučite li da posetite Sliemu na Malti, ove godine razveselićete novčanik za oko 10 posto.

Nakon Bugarske najviše se dobije za novac na plažama Turske, Portugala, Španije i Grčke. Nešto više treba izdvojiti za Majorku, Maltu i Kipar. Od Hrvatske su skuplje Francuska i Italija.

Želite li da platite kafu manje od 1,3 evra, onda letujte u Bugarskoj, Turskoj ili Portugalu, a najjeftinije je pivo u Bugarskoj i Portugalu. U Italiji i Francuskoj pivo na plaži koštaće vas oko 3,5 evra.

(Telegraf Biznis / poslovni dnevnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    Sto ne pisete kakvo je bugarsko more voda do kolena 100m,a ako odes dalje spasilac samo zvizdi da se vratis,a ispod osmatracnice taj isti prodaje pivo fuj zbog kafe da idem u Bulgariu .Jednom bili svo cetvoro 1999posle bombardovanja i nikad vise u zivotu Grcka bog zakon sve naj za nju.

  • Vladan

    Gde to ima pivo za 3,5eur u Francuskoj na Plazi? Kada nema ni po porovinciji ispod 5eur?

  • Nikodin

    Pivo ispred prodavnice 40 centi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke