• 0

Ministarka preselila kabinet: Istočni krak do jeseni, ovde smo da pomognemo

Istočni krak može da bude pušten za saobraćaj na jesen

  • 0

Istočni krak biće gotov do jeseni, rekla je ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović, nakon prvog desetočasovnog radnog dana u izmeštenom kabinetu u Beloj Palanci.

Kako je navela u sredu, glavni zadatak Ministarstva je da vide koliko mogu da pomognu kako bi bio izgrađen još jedan odsto koji je ostao nezavršen, odnosno 100 metara, što bi značilo da taj krak može da bude pušten za saobraćaj na jesen.

Navodi da je bilo dosta problema s izvođačima, da su uvođeno novi, da su problem klizišta, koja nisu mala, ali da je najbitnije da će svi ti problemi biti rešeni.

Kaže i da su prilikom obilaska imali priliku da vide i kosinu 6 koja je problematična i na kojoj će se raditi galerija, kao i da su postavili određene uslove izvođačima, posebno grčkom. Dodaje da će ovih dana ispratiti to kako se ne bi desila neka nepredviđena okolnost.

Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Osim obilaska deonice puta na Istočnom kraku, kabinet Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture radio je uobičajeno kao i u Beogradu, kazala je ministarka te dodala da su s ljudima na terenu radili i na iznalaženju rešenja za lokalne probleme.

- Mi kada govorimo o milijardama evra ulaganja u investicije to neko ko gleda ili sluša možda ga i ne zanima, nemaju osećaj dok ne vide taj put, ali ljude zanima njihov lokalni put, njihov most, njihov nadvožnjak i to je ono što mi treba da radimo - ističe Mihajlovićeva.

Pominje i sastanak koji je danas održan s predstavnicima Pirotskog okruga, što je bila prilika da se sagleda šta je sve urađeno od sastanka održanog u Grdelici u decembru.

- Dodatnih 600 miliona dinara će biti uloženo u puteve u Pirotskom okrugu, značajno je da smo imali sastanak i u Slobodnoj zoni, gde nismo imali samo sastanak sa Slobodnom zonom Pirot, koja je svakako jedna od najboljih i proglašena je za najbolju u Evropi, mi smo doveli direktora Luka i JRB-a da vidimo kako možemo da učinimo efikasnijim transport i da napravimo kombinovani transport - kazala je ministarka.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>