• 2
 ≫ 

Najružnije papuče opet u modi: Da li išta može da uništi kroksice

 ≫ 

Za dve godine ove papuče popele su se s 20 mesta najpopularnije obuće među tinejdžerima na čak 13 mesto

  • 2

Ružne, ili tako bar misli većina, penaste papuče Kroks pojavile su se pre petnaestak godina, a svetom su se proširile brzinom munje. Original su brzo zamenile bezbrojne kopije upitnog kvaliteta, a vremenom su ipak izgubile na popularnosti.

Ipak, čini se da su one i te kako popularne među generacijom Z. Jedna devojčica (16) Bibiane Huang koja je vlasnica čak sedam pari "krokserica", prosto ih obožava, a svoj prvi primerak dobila je već s pet godina.

- Nosila bih ih svaki dan, ali vremenom su počeli svi da me ismejavaju, pa sam odlučila da ih nosim samo na plivanje. Međutim, onda se nešto promenilo i svi su poludeli za njima – ističe Bibiane.

Za dve godine ove papuče popele su se s 20. mesta najpopularnije obuće među tinejdžerima na čak 13 mesto, pokazuju podaci Piper Jaffraya.

- Mislim da ih mladi nose upravo zbog činjenice što ih svi nazivaju 'ružne cipele'. To je poput neke pobune, gde se putem obuće borite protiv svega što je pogrešno. Uvek sam smatrala da su zaista ružne, ali onda su ih svi počeli da ih nose i tako je nastao novi pokret. Svi moji prijatelji imaju bar jedan par – objašnjava Julianna (17).

Zahvaljujući sve većoj popularnosti Kroksica, ali i generalno povratka modnog trenda devedesetih, kompanija beleži sve bolje poslovne rezultate i trenutno vredi 1,6 milijardi dolara. Tako su deonice Kroksa samo u poslednjih godinu dana porasle za 30 odsto. Samo u novembr, akcije su zabeležile porast od 15 odsto zbog velikih prihoda u trećem kvartalu što je uvelike iznenadilo sve analitičare koji su predviđali propast.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    18. jul 2019 | 14:04

    Jesre ruzna ali nema udobnije papuce

  • Tell me

    18. jul 2019 | 12:30

    Ka nesto ruzno moze da bude popularno i moderno. Nema tog komada koji je ruzan da ja obucem ili obujem,iako je najmoderniji. Zato ljudi koji prate modu izgledaju kao klovnovi,kada im ne stoji lepo,cast izuzetcima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>