Niko neće BIP, propao pokušaj zakupa

Niko nije uplatio depozit da bi se borio za BIP

Komisija Agencije za licenciranje stečajnih upravnika proglasila je iznajmljivanje Beogradske industrije piva - BIP neuspešnim. 

Kako saznajemo, razlog je taj što se ni jedna firma nije javila na oglas, odnosno nije uplatila depozit do 15. jula što je bio uslov za učešće.

Odbor poverilaca pivare saglasio se da stečajni upravnik nastavi proizvodnju samostalno i ovog trenutka je angažovano 127 bivših radnika.

Beogradska industrija piva (BIP) je fabrika za proizvodnju piva, kvasa i sokova koja se nalazi u Beogradu na opštini Savski venac. Osnovao ju je Čeh Vajnhapal iz Sremske Mitrovice po dozvoli kneza Miloša 1839. godine. Prava industrijska proizvodnja je započela tek 1872. godine, kada je Đorđe Vajfert izgradio fabriku na brdu "Smutekovac", kod današnje Mostarske petlje, na mestu gde se i danas nalazi. Pre privatizacije 2007. godine u pivari je radilo oko 500 radnika. Danas je u ovoj fabrici odstalo 150 radnika.

VIDEO: Otvaranje piva na do sada neviđen način

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Beogradska industrija piva, BIP, pivarska industrija, Pivo

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (7)
Poređaj komentare:
 • D
  Djox

  Kupice ga neki od ovih za dinar,ne brinem.....

 • S
  Srbija bato

  Toliko prašine se diže u zadnje vreme sa propalom BIP da počinjem da sumnjam da se neki ozbiljan lopovluk sprema. Obezvrediti firmu pa za jeftine pare kupiti skupu i vrednu lokaciju. Nije nam to prvi put.

 • D
  DAMIR

  Ruglo Beograda!!!! kao i BIGZ Uzas