• 2

Odbijali da plate porez jer je to "protiv Božje volje“, sud ipak kaže drugačije

Fani Alida Birput i njen brat Rembertus Cornelis Birput od 2011. godine odbijaju da plate poreze tvrdeći da bi taj čin predstavljao pobunu protiv Boga

  • 2
porez Foto: Pixabay

Brat i sestra u Australiji, koji su odbijali da plate porez s objašnjenjem da je to protiv "Božje volje“ moraće odlukom suda da plate više od 2,3 miliona australskih dolara zbog toga što u Bibliji ne piše "ne plati porez“.

Par hrišćanskih misionara je ove nedelje izveden pred vrhovni sud u Tasmaniji zbog poreznog duga većeg od 930.000 dolara i drugih nakupljenih troškova. Brat je napisao da je poreski zakon zemlje u suprotnosti sa "zakonima svemogućeg Boga“, prenosi Poslovni dnevnik.

- Ukoliko ne možete da mi nađete rečenicu u Bibliji ili jevanđeljima koja kaže ‘ne plati porez’ onda već u startu imam problem - rekao je muškarcu sudija Stefan Hot.

Presudom je bratu i sestri naloženo da poreskoj upravi uplate ukupno 2,3 miliona dolara.

Sudija je ipak uvažio da je njihovo verovanje iskreno i da se ne radi o zločinačkoj nameri izbegavanja poreskih obveza. Međutim, prema njegovoj presudi Biblija je jasna – građanski zakoni i Božji zakoni deluju u različitim sferama.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik/Bizlife)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    18. jul 2019 | 16:02

    Bogu bozije,Caru carevo!!! Bogu porez ne treba,zato na novcu stoji lik cara!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>