• 0

Huavej potpisao više od 50 ugovora za razvoj 5G u svetu

Huavej je u Evropi potpisao 28 ugovora za razvoj 5G mreže

  • 0

Kineska telekomunikaciona kompanija Huavej potpisala je više od 50 komercijalnih ugovora za razvoj 5G mreže širom sveta, izjavila je Ketrin Čen, viši potpredsednik te kompanije.

Uprkos pritiscima i apelima Vašingtona prema saveznicima da zabrane tehnologiju Huaveja, ta kineska kompanija je u Evropi potpisala 28 ugovora, navela je Čen, a prenosi kineska novinska agencija Sinhua.

Internet, 5G, Telefon, Smartfon, Android

Foto: Pixabay.com

Huavej je u junu pomogao u pokretanju 5G komercijalne mreže u Saudijskoj Arabiji, a takođe je zakoračio na rusko tržište, gde je kontaktirao nekoliko ruskih tehnoloških kompanija u nastojanju da formira mešovita preduzeća i da koristi njihovu tehnologiju.

Kompanija Huavej, kojoj su SAD, Kanada i Novi Zeland zabranili učešće u razvoju 5G mreže, suočena je sa optužbama zvaničnog Vašingtona za špijunažu, što je kompanija oštro demantovala.

Huaveju je takođe zabranjeno poslovanje sa američkim kompanijama koje kinesku telekomunikacionu kompaniju snabdevaju potrebnim delovima

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>