• 1
 ≫ 

Dizni u Marvela uložio 4 milijarde dolara, a zaradio 18: Superheroji isplativiji od crtanih likova

 ≫ 

Gigant je na vreme prepoznao vrednost Marvela

  • 1
Dizni, Marvel Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia

Dizni je zaradio više od 18 milijardi dolara kroz Marvelove filmove od trenutka kad je kompanija preuzela ovog giganta. Sve postaje još zanimljivije ako podsetimo da je do preuzimanja došle pre desetak godina, tačnije, 2009, baš kad je Marvel ušao u ozbiljnu seriju proizvodnje filmova. Dizni je tada iskeširao 4 milijarde. Malo je reći da mu se ovo ulaganje isplatilo.

Dizni je verovatno privukla velika zarada koju je ostvario Iron Man-a (Gvozdeni čovek), koji je u bioskope ušao 2008. godine i zaradio skoro 100 miliona za samo jedan vikend. To ga je stavilo na drugo mesto u kategoriji najisplativijih premijera, i to iza Spajdermena iz 2002. godina.

Ukupno, Iron Man je zaradio 600 miliona dolara širom sveta, a samo godinu dana od premijere, direktor Diznija, Bob Iger, ponudio je 4 milijarde za ovu franšizu.

- Ovo je savršeno ulaganje - rekao je tada Iger.

Idući u korak sa tim, Dizni je producirao i distribuirao 16 od 23 Marvelovih filmova, ali to nije sve. Mnogo filmova je još u najavi.

STIŽE 10 NOVIH FILMOVA

Američki filmski studio Marvel u nedelju je najavio deset novih filmova na godišnjoj konvenciji posvećenoj stripu "Komik-Kon" u San Dijegu.

Okružen mnogobrojnim holivudskim zvezdama, direktor kompanije Kevin Fejdž objavio je popis filmova "postosvetničke ere", na opšte oduševljenje posetilaca najvećeg sajma pop-kulture na svetu. Stižu nam nastavci za Doktora Strejndža, sprema se i novi Tor, ali i Crna udovica.

Nakon višemesečnih nagađanja, Marvel je konačno objavio detalje i o željno iščekivanoj "Crnoj udovici" sa Skarlet Johanson kao Natašom Romano. Film se snima već 30 dana, a u trejleru su otkrivene prve scene iz Budimpešte.

Najavljen je i film "The Eternals" u kojem glume Andželina Džoli i Salma Hajek. Publici je otkriveno i da će se snimati prvi film o azijsko-američkom superheroju Šang-Chiju.

Posle višemesečnog kastinga, glavna uloga je dodeljena kanadskom glumcu Simu Liju, koji će igrati majstora kung-fua.

Šang-Chi, sin oca Kineza i majke Amerikanke, prvi se put u Marvelovim stripovima pojavio pre gotovo 50 godina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Scarcerow

    22. jul 2019 | 22:21

    Snimak nije "trailer" za Black Widow... Pise i u opisu da je "fan made" i da su korisceni delovi iz Red Sparrow.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>