• 2
 ≫ 

Ako vam neko radi u Rusiji: Vestern Junion ograničio limit, više od ove sume nije moguće poslati

 ≫ 

Nisu objašnjeni razlozi zbog kojih su promenjena pravila za prekogranične transfere iz Rusije

  • 2
evri Foto: Pixabay

Platni sistem Vestern Junion (Western Union, WU) ograničio je iznos transfera po jednom pošiljaocu iz Rusije u većinu zemalja sveta na 600 hiljada rubalja mesečno (9.500 dolara), saopšteno je iz te kompanije.

Kako prenosi agencija Tas s, u saopštenju Vestern Juniona nisu objašnjeni razlozi zbog kojih su promenjena pravila za prekogranične transfere iz Rusije

- Od 22. jula 2019. godine, platni sistem Vester Junion odredio je maksimalan ukupni iznos za prekogranične doznake koje šalje jedan pošiljalac (iz Rusije) preko platnog sistema WU u neku zemlju, sa izuzetkom Kazahstana, Kirgistana, Kine, uključujući Hong Kong i Vijetnam, na iznos od 600 hiljada ruskih rubalja - piše u saopštenju.

Kompanija je dodala da iznos ukupnog mesečnog limita obuhvata sve pojedinačne doznake poslate u jednom mesecu, bez obzira na valutu transfera ili način slanja.

To, primera radi, znači da će doznake u američkim dolarima pojedinačnog pošiljaoca biti konvertovane u ruske rublje po kursu WU na dan transfera, kako bi se utvrdilo da li je njihov iznos u granicama mesečnog limita od 600 hiljada rubalja.

Na pitanje Tas s-a o razlogu zbog kojeg je uveden limit, jedan zaposleni u kol centru Vestern Juniona rekao je: - Da bi se smanjio rizik od korišćenja sistema Vestern Junion u nezakonite svrhe, uvedeno je ovo ograničenje na preporuku Centralne banke Ruske Federacije -

Ruska agencija podseća da od 16. aprila takođe postoji ograničenje na ukupan maksimalan iznos doznaka koje pojedinac šalje u Kazahstan, Kirgistan, Kinu ili Vijetnam, a koji ne može biti veći od 100 hiljada rubalja u jednom mesecu (oko 1.600 dolara).

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>