Ako vam neko radi u Rusiji: Vestern Junion ograničio limit, više od ove sume nije moguće poslati

Nisu objašnjeni razlozi zbog kojih su promenjena pravila za prekogranične transfere iz Rusije

Platni sistem Vestern Junion (Western Union, WU) ograničio je iznos transfera po jednom pošiljaocu iz Rusije u većinu zemalja sveta na 600 hiljada rubalja mesečno (9.500 dolara), saopšteno je iz te kompanije.

Kako prenosi agencija Tas s, u saopštenju Vestern Juniona nisu objašnjeni razlozi zbog kojih su promenjena pravila za prekogranične transfere iz Rusije

- Od 22. jula 2019. godine, platni sistem Vester Junion odredio je maksimalan ukupni iznos za prekogranične doznake koje šalje jedan pošiljalac (iz Rusije) preko platnog sistema WU u neku zemlju, sa izuzetkom Kazahstana, Kirgistana, Kine, uključujući Hong Kong i Vijetnam, na iznos od 600 hiljada ruskih rubalja - piše u saopštenju.

Kompanija je dodala da iznos ukupnog mesečnog limita obuhvata sve pojedinačne doznake poslate u jednom mesecu, bez obzira na valutu transfera ili način slanja.

To, primera radi, znači da će doznake u američkim dolarima pojedinačnog pošiljaoca biti konvertovane u ruske rublje po kursu WU na dan transfera, kako bi se utvrdilo da li je njihov iznos u granicama mesečnog limita od 600 hiljada rubalja.

Na pitanje Tas s-a o razlogu zbog kojeg je uveden limit, jedan zaposleni u kol centru Vestern Juniona rekao je: - Da bi se smanjio rizik od korišćenja sistema Vestern Junion u nezakonite svrhe, uvedeno je ovo ograničenje na preporuku Centralne banke Ruske Federacije -

Ruska agencija podseća da od 16. aprila takođe postoji ograničenje na ukupan maksimalan iznos doznaka koje pojedinac šalje u Kazahstan, Kirgistan, Kinu ili Vijetnam, a koji ne može biti veći od 100 hiljada rubalja u jednom mesecu (oko 1.600 dolara).

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Dolar, Doznake, platni sistem, Rusija, Vestern junion

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • Z
    Zaratustra

    Onaj ko radi u Rusiji može samo da sanja te pare mesečno.

  • I
    Imenjak

    Koji su to jos zalosnici