• 18
 ≫ 

Novak Đoković, Šakil O'Nil, Ronaldo, Nedović - hoće li svetske zvezde spasiti Hrvatima sezonu?

 ≫ 

Najbolja reklama je ipak ona besplatna

  • 18
Jelena Đoković Novak Đoković

Printscreen: Instagram/djokernole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, legendarni košarkaš NBA Šakil O'Nil, fudbaler Kristijano Ronaldo, košarkaš Emporio Armanija Nemanja Nedović... Svi oni imaju nešto zajedničko - odmor na obalama Hrvatske.

Da su mogli sebi i da prišute takvu reklamu, Hrvati verovatno nikada ne bi bolje ispromovisali svoje more i ostrva nego što to rade ovih dana ove sportske "hodajuće reklame".

A promocija i lepe reči su i te kako neophodne Hrvatskoj. Svaki dan na naslovnim stranama tamošnjih medija osvane da je sezona propala, da se broji manje turista, da je evidentno i odokativno da gostiju nema.

Da li će svetske zvezde uspeti da spasu hrvatsko primorje? Sigurno je da mogu da stave taj deo Jadrana u žižu interesovanja, a svi znamo kuda to onda dalje vodi.

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo podsetimo, još pre sezone privatnim avionom sleteo je u Dubrovnik. Svi mediji su izvestili o tome.

Šakil O'Nil zatim je sleteo na aerodrom kraj Zadra i odmah se otisnuo gliserom na Pag, gde će nastupiti pod pseudonimom DJ Diesel kao VIP gost festivala Pow Wow.

 
 
 
View this post on Instagram

Croatia was full throttle all night ! 🇭🇷 #summertour #djdiesel #croatia #SHAQAVICHA post shared by DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq) on

 

Legendarni NBA košarkaš stigao je u međuvremenu dobro da se zabavi na žurkama u Zrću, kojih svakog leta ima sve više, a potom i pripremi za svoj nastup na kom će, po navici, vrteti hitove Skrillexa i ostalih teško podnošljivih autora dubstep, EDM i trap muzike.

Najboji teniser sveta Novak Đoković nakon pobede u finalu i osvajanja Vimbldona odmor je potražio u Hrvatskoj gde ovih dana boravi sa suprugom Jelenom.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

 

On je na društvenim mrežama objavio snimak na Instagram nalogu sa ostrva Korčula. Na snimku se vidi kako u društvu supruge i prijatelja u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uživa uz čuvenu klapu i hit Olivera Dragojevića.

Dan posle toga Novak je postavio novu fotogafiju koja je napravljena dronom, a na kojoj se vidi kako on i Jelena uživaju na dušecima u obliku leptira u tirkiznom moru

Video je pogledan više od 770.000 puta, a izazvao je mnogo pozitivnih reakcija i komentara. Pojedini mu se zahvaljuju na promociji zemlje i tvrde da takvu promociju ni tamošnje organizacije nisu mogle da postignu za godinu dana.

I košarkaš Nemanja Nedović uživa u Hrvatskoj, što se može zaključiti po fotografijama koje na društvenoj mreži Instagram obajvljuje jegova devojka Mina.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mina Milutinovic (@minamilutinovic) on

 

Šta mislite, da li je ovo odličan recept za spas sezone i da će se odraziti i na cifre kada se bude sabirao prihod od turizma, ili će sve ostati samo vest u novinama?

Odgovorite nam u našoj anketi:

VIDEO: Novak i Jelena pevali u restoranu! Porodična idila Đokovića u Hrvatskoj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Letovanje

    23. jul 2019 | 19:00

    Grcke plaze su najlepse na svetu. Isto ovo vazi i za sever Grcke, poznato je da na severu Grcke u regionu Soluna ali i u ostalim delovima Grcke sve do Trakije, nalaze najlepse plaze na svetu. More je mirno, cisto i toplo. Zbog blizine sa Srbijom, zaista smatram da je suludo da Srbi letuju na drugim destinacijama kad mogu u Grcku. Svakako Grcka nije samo Paralija, ali cak i Paralija je neuporedljivo lepsa destinacija nego bilo koja druga u Crnu Goru ili Hrvatsku. Grcka ima vise od 6 000 ostrva, citaj vise od SEST HILJADA ostrva. Zamisli tek da pricamo o grckim ostrvima, gde bi tu bio kraj. Hrvatska i Crna Gora sto se mora tice su katastrofalne destinacije. Kanalizacija, djubre, uzasna dubina mora, hladnoca mora, kamenje umesto pesak i to ti je sve do Istre! Crna Gora i Hrvatska, nikada u istoriji nisu bile turisticke destinacije, to su postale u 70-tim godinama 20-tog veka, a Grcka je to oduvek bila. Niko normalan ne zeli da se kupa u takvom moru a dok stigne da udje da povredi stopala. Ma jedna Bugarska ima lepse plaze od hrvatskih i crnogorskih plaza, bar su sve pescane. Uopste ne zelim da ulazim u politicki kontekst ovoga, poznata je patoloska mrznja koju Hrvati i Crnogorci imaju prema Srbima i to se dokazalo i pokazalo kroz istoriji. Ovde pricamo o turizmu, ljudima , plazama i lepoti zemlje. Hrvatska i Crna Gora se ne mogu uopste uporedjivati sa Grckom. One su trecerazredne destinacije u poredjenju sa Grckom. Ja cesto saleci se zbog karstnog terena turisticka mesta u Crnu Goru i Hrvatsku nazivam " Goli Otok ".

  • Cg hrv

    23. jul 2019 | 14:24

    Znaju sta valja svaka cast momcadi

  • Ronaldo je bio u Grckoj

    23. jul 2019 | 18:08

    Lupanja gluposti nikad dosta. Ronaldo je ove godine bio na letovanje a to mozete i lako proveriti na internetu bas u Grcku u oblasti Mesinija na Peloponezu. Potrosio je ogromnu svotu novca. Oni mogu doci na dan ili dva u CG ili u Hrvatskoj, ali naravno nisu ludi da celo letovanje provedu u takvim zemljama koje nemaju ni elementarne uslove za takozavni elitni turizam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>