• 0
 ≫ 

Na prodaju vila poznata po najokrutnijem ubistvu: Cena je "sitnica" (FOTO)

 ≫ 

Vila je postala poznata kada su u njoj 1969. godine članovi kulta Čarlsa Mensona ubili dve osobe

  • 0
Vila poznata po ubistvu Foto: realtor.com

Dve kuće koje su odnedavno na prodaji bile su mesta svetski poznatih zločina. Los Feliz u Kaliforniji kuća je koja je oglašena na prodaju 11. jula, ima predivan pogled, ali je postala poznata kada su u njoj 1969. godine članovi zloglasnog kulta Čarlsa Mensona brutalno ubili Lenoa i Rouzmeri LaBjanka.

Oko 200 kilometara dalje, u Baronu, u Viskonsinu, na prodaju je kuća u kojoj je oteta Džejmi Klos, a njeni roditelji Džejms i Denis ubijeni su 2018. godine. Nedavno je na popisu nekretnina u vlasništvu Fani Mej. Ova kuća najavljena je kao "uskoro na prodaju", pa još nema cene, piše "Njujork post".

Vila poznata po ubistvu Foto: realtor.com

Ta dva imanja zasigurno nisu jedine kuće u kojima su se dogodila ubistva i sad su na prodaju, ipak slučajnost je da se kuće u kojima su počinjena zloglasna ubistva nađu baš istovremeno na tržištu.

Kuća u kojoj su Mensonovi fanatici ubili dvoje ljudi nalazi se na adresi 3311 Veverli Drajv. Površina je oko 550 kvadrata. Okućnica je građena u mediteranskom stilu dvadesetih godina prošlog veka, sa dve spavaće sobe i dva kupatila, bazenom, italijanskim pločicama, nadkrivenom terasom i okružena je prostranim dvorištem. Opisana je na veb stranici Realtor.com i za nju traže skoro 2 miliona dolara.

Nije spomenuut razlog zbog kog je ovo imanje poznato iako prema kalifornijskim zakonima, niko nije ni dužan to da navede, jer se to traži samo ukoliko se ubistvo dogodilo u poslednje tri godine.,

Vila poznata po ubistvu Foto: realtor.com

Ubistvo se dogodilo samo dan nakon što su Mensonovi krvnici ubili glumicu Šeron Tejt. Njenu kuću u Bededikt Kanjonu kupio je Trent Reznor, koji je kuću srušio i izgradio sasvim novu, nakon što je snimio svoj hit album devedesetih.

Kuća "LaBianka", s druge strane, ostaje vrlo slična onome što je bila kad se Mensonovi krvnici krenuli u svoj suludi pohod. U međuvremenu dodati su samo bazen i nadstrešnica. Čini se da su vlasnici 1998. kupili kuću za 375.000 dolara.

Vila poznata po ubistvu Foto: realtor.com

Prodavci bi suptilno mogli da iskoriste istoriju kuće u svoju korist jer se ove godine obeležava 50. godišnjica od ovog zločina, a očekuje se i film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" o tom događaju.

VIDEO: Prodaje se čuvena luksuzna kuća mafijaša u kojoj su nekada štekani dijamanti

(Telegraf Biznis/Express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>