• 2

Novi hit biznis u Beogradu: Čuvanje automobila 400 dinara po danu

Poslednjih godinu dana širom Surčina počeli su na privatnim parcelama da niču parkinzi

  • 2

Biznis u Surčinu: Nedaleko od Aerodroma "Nikola Tesla" ekspanzija privatnih parkinga. Za zadržavanje duže od tri dana, cena se spušta 100 dinara. Zasada se koristi desetak placeva, ali ubrzano se opremaju i novi.

Poslednjih godinu dana širom Surčina počeli su na privatnim parcelama da niču parkinzi! Vlasnici kuća i velikih dvorišta u ovom delu Beograda, mahom u neposrednoj blizini Aerodroma "Nikola Tesla", osluškivali su potrebe putnika, te su napravili biznis i ponudili čuvanje automobila po pristupačnim cenama tokom putovanja.

Na potezu od Aerodroma ka gradu, kako smo saznali, privatnih parkinga ima desetak, ali se grade novi. Prvi je otvoren pre osam godina, onda je pre tri godine otvoreno nekoliko, ali od prošle godine, ova delatnost nezaustavljivo se širi Surčinom. Uglavnom su registrovani u Agenciji za privredne registre kao uslužno naplaćivanje parkinga. Prema rečima vlasnika, to im je dodatni posao, pa su tako među njima lekari, ekonomisti i drugi stručnjaci.

Usluga parkiranja na privatnim parkinzima nekoliko je puta jeftinija od one koju pružaju na Aerodromu - kaže nam jedan od vlasnika parkirališta Milan Ribić. - Ono što mi pružamo jeste odgovornost ukoliko se nešto automobilima dogodi, zato i ulažemo u nadstrešnice da kola zaštitimo od padavina, a imamo i video-nadzor, obezbeđenje. Takođe, mi stanujemo u kući u okviru koje je plac, pa nam zato ljudi i veruju.

Aerodrom Nikola Tesla

Foto: Nikola Tomić

Prema rečima našeg sagovornika, oni koji odluče da pre putovanja avionom ostave automobil, najčešće rezervišu od šest do 12 dana, koliko uglavnom traju letnji aranžmani. Cene se razlikuju od parkinga do parkinga, ali kreću se oko 400 dinara po danu, ukoliko se kola ostavljaju na čuvanje tri dana. Sa svakim narednim danom, cena se spušta 100 dinara.

Svi "privatnici" u okviru usluge odvoze stranku do Aerodroma, a kroz nekoliko dana ih sačekaju i vrate do placa da bi preuzeli automobil. Kola im na čuvanje poveravaju podjednako i domaći gosti i stranci, a cena iznajmljivanja parking mesta ne zavisi od veličine ili modela vozila.

Cenovnik

Aerodrom "Nikola Tesla" u okviru kompleksa ima tri parkinga - dva otvorena i natkriven. Na onom prekoputa zgrade cena se naplaćuje po satu, i iznosi 100 dinara. Prekoputa Robno-carinskog magacina ostavljanje vozila reguliše se po danu, za 800 dinara. Takođe, vozila mogu ostati i u garaži, ali za tu uslugu turisti treba da izdvoje 4.000 dinara za trodnevno čuvanje, ili 100 dinara po započetom satu.

(Telegraf Biznis / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    24. jul 2019 | 14:50

    Poadravljam inicijativu

  • bitno

    24. jul 2019 | 18:45

    bravo,do dolaska Francuza u garaži aerodroma cena za 10 dana bila je 7500 d a sada je 14000 d,preterano ?????!!!!!!!!!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>