• 2

Japanci su istopili 80.000 tona elektronike iz mobilnih telefona i napravili sve medalje za OI 2020.

Olimpijske igre u Tokiju obeležiće i medalje napravljene od ostataka i delova starih, iskorišćenih i recikliranih telefona

  • 2

Japan je već preradio skoro 80.000 tona mobilnih telefona i druge elektronike kako bi napravio medalje za Olimpijadu i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Tako će medelja za Tokio 2020. u potpunosti biti napravljene od metala izvađenih iz skoro 80.000 tona stare elektronike, odnosno više od 6 miliona mobilnih telefona.

Organizatori Tokija 2020 sakupili su staru elektroniku u toku prethodne dve godine i izvadili dovoljno metala za oko 5.000 olimpijskih i paraolimpijskih zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

Iako takmičenje počinje za godinu dana, Japan nije gubio vreme i pripremio je medalje.

Tako se ispostavilo da su gedžeti zapravo sve što je potrebno za izradu medalja. Postavlja se pitanje i da li reciklirana plastika mogla da bude dobar materijal za vrpce?

Prema izveštaju organizatora, od tih 80.000 tona elektroine, izvađeno je 32 kilograma zlata, 3.500 kilograma srebra i 2.200 kilograma bronze (bakar i cink u ovom slučaju).

Japanci, inače najviše stari elektronski otpad koriste kako bi napravili nove uređaje.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brutus

    6 miliona tel i tezina 80 000t pa koliko je tezak jedan tel

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke