• 27

"Velikodušno nema šta": Izvršitelj više neće smeti da vam dolazi vikendom

Neprimereno je da izvršitelji građanima dolaze na vrata u sedam ujutru ili 22 sata uveče

  • 27

Izvršitelji više neće moći da sprovode postupak izvršenja i tokom vikenda, već samo radnim danima, od sedam do 22 sata, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović u Skupštini Srbije.

Ona je tokom rasprave o amandimanina na predložene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata.

- Sada smo to promenili upravo vodeći računa o interesima dužnika, tako da to može biti samo svakog radnog dana. Što znači da su subota i nedelja ovim predlogom zakona isključeni od sprovođenja izvršenja - navela je Kuburović.

Vjerica Radeta iz SRS je istakla da je svakako neprimereno da izvršitelji građadnima dolaze na vrata u sedam ujutru ili 22 sata uveče i pozvala ministarku da prihvati amandman radikala da radno vreme izvršitelja bude od 8 do 18.00 sati.

- Velikodušno nema šta, subotom i nedeljom neka se dečica dobro naspavaju, a od ponedeljaka do petka izvršitelj će da dođe u sedam ujutru - rekla je Radeta.

Istakla je da je svakako neprimereno da se sprovodi izvršenje tako rano ujutru ili kasno uveče i da treba imati u vidu da građani u tim situacijama doživljavaju traume.

- Ako ste menjali da može izvršenje samo da bude radnog dana, kako vam nije palo napamet da promenite vreme. Još kako su bahati izvršitelji, ništa oni ne vide ispred sebe što bi normalnog čoveka nateralo da razmisli i kaže - izvinite imate malu bebu neću doći u sedam ujutru već u 12 sati ili imate nekog starog ili bolesnog, već samo vide kolika je njihova nagrada - upitala je Radeta.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    25. jul 2019 | 17:04

    Ispred advokata najveci lopovi plus notari na trecem mestu , tri najveca gamad i lopuze na svetu

  • Lovato

    25. jul 2019 | 21:39

    Njih treba ukinuti,njih su izmislili da bih se bogatili od siromasnog naroda,pisite peticiju da se ukinu.

  • V

    25. jul 2019 | 17:40

    E ljudi odo da zivim u pecini od ovoga me je sramota stidim se ljudskov zivota

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>