• 21
 ≫ 

Želite da se preselite u Ameriku? Upravo su promenili jedan uslov za to, i papreno košta

 ≫ 

Suma za dobijanje američke vize za stalni boravak sve je veća

  • 21
pasos

Foto: Pixabay

Tzv. EB-5 viza bogate strance koštaće ubuduće minimum 900.000 dolara. To je čak 500.000 više nego što je bilo 1993. godine kada je i uvedena "zlatna viza".

To nije jedino što je problematično kod ovog željenog papira - gotovo svake godine bude vesti o kontraverzama. Novac investitora se često naime, trošio na luksuzne projekte, a ne na problematične oblasti koje je Kongres najavljivao. Prevaranti nastavljaju da koriste ono što su kritičari nazvali programom „zlatne vize“ za prevaru stranaca.

Povećanje minimalne investicije je jedna od najznačajnijih izmena koje je donešeno upravo zbog toga. Budući projekti će zahtevati investiciju od 1,8 miliona dolara. Povećanje je navodno usklađeno sa inflacijom. Službe za državljanstvo i imigraciju Sjedinjenih Država (USCIS) sada će revidirati iznose svakih pet godina kako bi uzeli u obzir inflaciju. Pravilo stupa na snagu 21. novembra 2019. godine.

Revizija će takođe promeniti način na koji su definisane oblasti visoke nezaposlenosti, poznate kao ciljane oblasti zapošljavanja (TEA). Trenutno, svaka država može da odredi popisne listove koji se kvalifikuju kao TEA za privlačenje stranih investicija. Revizija uklanja taj organ. Nova pravila takođe otežavaju određivanje urbanih naselja - u kojima leže neke od najtraženijih investicionih mogućnosti - kao TEA.

Revidirana pravila će “bitno ograničiti mogućnost da se osigura da će smanjeni iznos investicija biti rezerviran za ruralna područja i područja sa visokom stopom nezaposlenosti u kojima su ulaganja najpotrebnija”, kaže Ken Cuccinelli, v.d. direktora USCIS-a.

Pre nego što pravila stupe na snagu, investitori i dalje mogu da podnesu zahtev za vizu sa trenutnim minimumom od 500.000 dolara. Očekuje se porast apliciranja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>