• 15

Kad odmor na Jadranu postane luksuz: Ćevapi 15 evra, kafa 3, kolač 7

Neki su se navikli da su na Hvaru cene paprene, ali ovolike cifre uvek iznenade

  • 15

Espresso za 4, 5 evra, ćevapi za 14 evra, kebab za 11 evra. To su samo neke od cena na Jadranu koje ovih dana uveseljavaju - ne toliko strane goste kojima su cene slične kao kod kuće - koliko domaće turiste u Hrvatskoj kojima je bolno jasno da komad pice ne može koštati 7 evra. RTL je tako zamolio gledaoce da im pošalju račune za koje smatraju da su malo 'preterani'.

Ovo je jedino što na Jadranu nećete skupo platiti, ali da bi užitak bio potpun morate nešto pojesti i popiti. U patroli na obali bili su gledaoci prijavili: lignje na žaru za 14 evra, pola litre domaćeg točenog piva od 5 evra, pola lite cole iz trgovine od 3, 52 evra i komad torte nešto više od 7 evra. Mala pica u centru Splita košta 12 evra.

Antonija je iz Zagreba i letuje u Splitu i evo šta je primetila. - Kafa je ovde previše, oko 2, 70 evra, to je previše. Proizvodi u pekari 5 kuna skuplji nego u Zagrebu, što mi je malo čudno, a možda je to ovde i normalno - kaže Antonija.

Navikli se jesmo da su na Hvaru cene paprene, ali ovolike cifre uvek iznenade. Tamo se prodaju ćevapi od 15 evra, četvrt pice za 50, krompirići za 40 kebab za 80 i supa škampi za 115 kuna.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUKTE

    26. jul 2019 | 20:54

    kazete odmor na jadranu zasto mora biti montenegro kroacija ili slovenija, italija ima jadransku obalu zato ako hocete da letujete na jadranu mozete da izbegnete neprijatnosti letujte u italiji a na jadranu

  • Slavica

    26. jul 2019 | 15:51

    Imamo mi u Srbiji zaista lepe banje i jezera, tamo mozemo letovati. Suprug i ja letujemo već nekoliko godina unazad na Srebrnom jezeru. Prezadovoljni smo. Put nije dalek, smeštaj je odličan, a cene iste kao bilo gde u Srbiji. Naravno da koristimo vaučere koje daje Ministarstvo turizma i telekomunikacija. Zašto da ne. Hvala im na tome. Zašto bismo "bacali" pare samo da se možemo nekome pohvaliti da smo bili tamo i tamo. Kad odemo na plažu, legnemo i zažmurimo sve je isto gde god da ste. A ostane dosta para u džepu!

  • Cika Velja

    26. jul 2019 | 14:41

    Bled...Slovenija...usluga,kultura,cistoca i lepota,a za manje pare?! Zbogom gospodo Hrvati,derite budale i dalje...dok se ne opamete kao i mi!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>