• 3

Putevi gasa koji ne vode iz Rusije: EU povećala uvoz iz Amerike za više od 367%

Komisija je ukazala i da je u dosadašnjem toku u Evropsku uniju uvezena trećina od celokupnih američkih isporuka TPG-a

  • 3

Evropska unija značajno je povećala uvoz tečnog prirodnog gasa (TPG) iz SAD u poslednjih godinu dana, i to za više od 367 odsto od jula 2018. godine, prema podacima Evropske komisije.

Komisija je, povodom obeležavanja prve godišnjicu zajedničkog saopštenja sada već bivšeg predsednika EK Žana-Kloda Junkera i američkog predsednika Donalda Trampa, koje su dvojica lidera objavili pre godinu dana, predstavila izveštaj o napretku u realizaciji preuzetih obaveza.

U izveštaju je ilustrovan obim anktivnosti između EU i SAD u proteklih 12 meseci, kako na političkom tako i na tehničkom nivou, prenosi turska novinska agencija Anadolija.

Komisija je, takođe, ukazala da je u dosadašnjem toku 2019. godine u Evropsku uniju uvezena jedna trećina od celokupnih američkih isporuka TPG-a.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Laki

    Kada se mora nije skupo! Nego, nigde cifara samo neki procenti rasta!? U odnosu na prošlu godinu ja sam bogatiji za 400%, tada sam imao 5 evra, a sada celih 20. Malo li je!?

  • DARKO 100%

    Sad kad Crnogorci pronadju gas ili naftu onda ce ceo svet od njih uvoziti 1000.000%😉

  • Kao

    EU je nezavisna u svom ekonomskom i političkom obliku u odnosu na ameriku, zar ne?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke