Od danas nove cene putarina: Imamo kompletan cenovnik (FOTO)

Nemojte da vas u ponedeljak iznenade, putarine su veće za 12%

Poskupljenje putarina najavljivljuje se već nekoliko meseci, a od sutra će ono zvanično i da stupi na snagu. Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", od ponedeljka 29. jula u 7 časova putarina će poskupeti za 12 odsto.

Tačno u to vreme na snagu stupa novi cenovnik na srpskim autoputevima.

Iznosi putarina u Srbiji će da budu povećani za oko 12 odsto pošto će cene za sve deonica da budu zaokruživane tako da budu zgodne za plaćanje i vraćanje kusura.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP "Putevi Srbije"

Kako je ranije najavljivano, putarina od Subotice do Preševa, za automobil, kada se sve sabere, prema aktuelnim cenama iznosi 1.900 dinara. Od sutra, kada se ta cena uveća iznosiće oko 2.100 dinara.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP "Putevi Srbije"

Za deonicu Beograd - Niš do sada je trabalo izdavajti 800 dinara, novi iznos je tačno 900, a od Niša do Preševa ćete sada morati da izdvojite 490 dinara ako putujete automobilom.

Naplatna rampa putarina

Foto: JP "Putevi Srbije"

Od Ljiga do Preljine putarina je do sada iznosila 140 dinara, a sa poskupljenjem od 12 posto to je 157 dinara, s obzirom na "zaokruživanje", ona će iznositi tačno 160 dinara.

Cena putarine povećava se kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva i delimično se postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije koja propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje autoputeva.

Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto.

Fotografije iz teksta možete skinuti na vaš mobilni uređaj i tako imati cenovnik pri ruci u svakom trenutku kada se nađete pred naplatnom rampom. Srećan put!

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Autoput, Cenovnik, Poskupljenje, Putarina, Putevi

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (80)
Poređaj komentare:
 • V
  Vlada

  Hoće li povećati za 12% moj kredit na TAG uređaju za ENP, s obzirom da sam unapred platio?

 • M
  mašnica

  Zlatno doba

 • Z
  zoran

  Da dopunim Skupština Srbije nedavno je usvojila izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima se cena putarine u Srbiji povećava za 12 odsto. Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak očekuje da će novi cenovnik stupiti na snagu u prvim danima avgusta. On očekuje da će vlada u četvrtak usvojiti povećanje cene putarine što bi zatim, u petak, trebalo da bude objavljeno u Službenom glasniku. Osam dana od tog trenutka zakon stupa na snagu, što je 2. ili 3. avgust, rekao je Drobnjak.