• 82
 ≫ 

Od danas nove cene putarina: Imamo kompletan cenovnik (FOTO)

 ≫ 

Nemojte da vas u ponedeljak iznenade, putarine su veće za 12%

  • 82
Naplatna rampa putarina Foto: Tanjug/Tanja Valič, JP "Putevi Srbije"

Poskupljenje putarina najavljivljuje se već nekoliko meseci, a od sutra će ono zvanično i da stupi na snagu. Kako je saopštilo JP "Putevi Srbije", od ponedeljka 29. jula u 7 časova putarina će poskupeti za 12 odsto.

Tačno u to vreme na snagu stupa novi cenovnik na srpskim autoputevima.

Iznosi putarina u Srbiji će da budu povećani za oko 12 odsto pošto će cene za sve deonica da budu zaokruživane tako da budu zgodne za plaćanje i vraćanje kusura.

Naplatna rampa putarina Foto: JP "Putevi Srbije"

Kako je ranije najavljivano, putarina od Subotice do Preševa, za automobil, kada se sve sabere, prema aktuelnim cenama iznosi 1.900 dinara. Od sutra, kada se ta cena uveća iznosiće oko 2.100 dinara.

Naplatna rampa putarina Foto: JP "Putevi Srbije"

Za deonicu Beograd - Niš do sada je trabalo izdavajti 800 dinara, novi iznos je tačno 900, a od Niša do Preševa ćete sada morati da izdvojite 490 dinara ako putujete automobilom.

Naplatna rampa putarina Foto: JP "Putevi Srbije"

Od Ljiga do Preljine putarina je do sada iznosila 140 dinara, a sa poskupljenjem od 12 posto to je 157 dinara, s obzirom na "zaokruživanje", ona će iznositi tačno 160 dinara.

Cena putarine povećava se kako bi mogla da se održi dalja izgradnja i održavanje puteva i delimično se postiže usklađivanje sa direktivom Evropske unije koja propisuje da putarina treba da obezbedi realne troškove održavanja, razvoja i izgradnje autoputeva.

Putarina je poslednji put u Srbiji poskupela 7. januara 2017. godine za 10 odsto.

Fotografije iz teksta možete skinuti na vaš mobilni uređaj i tako imati cenovnik pri ruci u svakom trenutku kada se nađete pred naplatnom rampom. Srećan put!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    1. septembar 2019 | 08:47

    Svi putevi,autoputevi moraju da budu besplatni za drzavljane Srbije dok jedino za sva laka i teska vozila sa stranom registracijom na granicnim ulazima za Srbiju bi se platila po danu upotreba puteva kroz Srbiju i ta naplata bi morala biti u €. ZASTO DA DRZAVLJANI SRBIJE NEPLATE PUTARINE KROZ SRBIJU ? Zato sto Srbija kroz poreski sistem vec uzima i novac za koriscenje svih puiteva kroz Srbiju. Ovo je ne samo skandal i bruka vec HARAC PO VEC IOVAKO UGROZENOM SRPSKOM NOVCANIKU. DRZAVA DA UVEDE DA SVI PUTEVI ZA DRZAVLJANE SRBIJE DA BUDE POTPUNO BESPLATNO A DRZAVLJANI SRBIJE KOJI ZIVE U INOSTRANSTVU I ULAZE SA VOZILIMA STRANE REGISTRACIJE TAKODJE JEDNAKO PO DANU DA PLATE KORISCENJE PUTEVA NA GRANICNIM PRELAZIMA TJ PO ULASKU U SRBIJU. DRZAVA DA PROMENI OVU NAKARADNU POLITIKU ILI NAROD SRBIJE DA JOJ IZGLASA NEPOVERENJE DA VODI SRBIJU !

  • Nenad

    28. jul 2019 | 17:00

    Jel neko zna da mi kaze da li su skoro javili da ce nesto da pojeftini a ne samo da poskupljuje uostalom dok ima ovaca bice i vune

  • Goran D

    28. jul 2019 | 18:34

    Madjarska, Slovacka, Ceska, Bugarska, Austrija, Svajcarska, Poljska itd. vinjete za godinu oko 50 EUR. Nema one idiotske rampe gde gubis vreme za placanje putarina. A ttek cena kod nas je totalna pljacka. Al ako, dok je ovaca bice i vune.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>