• 16

Oglasio se japanski Tojo: Zašto smo odabrali baš Srbiju

Japanski Tojo tajers saopštio je da planira da osnuje i filijalu u Srbiji, ali i potvrdio gradnju novog pogona za gume u Inđiji.

  • 16

Kako se ističe, kompanija namerava da kontinuirano jača svoju poslovnu platformu proizvodeći gume izuzetnih performansi.

Tojo podseća da isporučuje gume za evropsko i rusko tržište iz fabrika u Japanu i Maleziji a da bi od 2022. godine nova proizvodna baza u Srbiji trebalo da preuzeme ključnu ulogu u tom pogledu.

Tojo će početi izgradnju fabrike u Srbiji u maju 2020. godine, pokrenuće proizvodnju guma u januaru 2022. godine, sa kapacitetom od pet miliona guma godišnje do leta 2023. godine.

Toyo Tires

Foto: Promo

"IoT (Internet stvari) biće u potpunosti instaliran u ovoj fabrici, koja će funkcionisati kao sofisticirana pametna fabrika", dodaje se i navodi da "Srbija ispunjava sve zahteve za Tojo tajers".

- Izvanredni resursi visokokvalifikovane radne snage sa relativno niskim platama, integracija automobilske industrije kroz tekuća ulaganja stranih kompanija i rastući odnos sa Japanom. Dakle, veoma atraktivno poslovno okruženje u Evropi - navode iz kompanije.
Kako se dodaje, planiraju da proizvod plasiraju po nižoj ceni.

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • tosa

    izabrali srbiju jer sve dobili dzabe a plate najmanje u okolini

  • Тодорић

    Да ли се сећате да је Слоба добио санкције када је хтео слободну царинску зону са Јапанцима?Толико о узроку рата на овим просторима,ПРОФИТ.Еу је уништила Србију да заштити свој интерес,своје фабрике,и своје раднике,уништавајући нам и државу,и људе.

  • Boban

    Izabrali su nas zato što radimo za dz.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke