• 5

Tabaković o zahtevu iz Hrvatske: To im je APP, ili "kako vi nama, tako i mi vama"

Guvernerka dodaje da po pitanju svega što je učinjeno kada je reč o sukcesiji bivše SFRJ veruje da će i druga strana ispuniti svoje obaveze

  • 5

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da najave iz Hrvatske da bi mogli da potražuju depozite i staru deviznu štednju Jugobanke i drugih banaka, vidi kao APP, odnosno, "ako prođe-prođe", i da će se NBS rukovoditi principom reciprociteta - "kako vi nama, tako i mi vama".

Na pitanje novinara da li smatra da su te najave iz Hrvatske deo grešaka ranijih pregovarača o sukcesiji, pošto iz Hrvatske najavljuju potraživanje oko milijardu evra sa kamatama, Tabakovićeva kaže:

- Neki ljudi se u poslu, pa i u međusobnim odnosima kada delite imovinu ranije zajedničke države, ponašaju po principu ''ako prođe - prođe, vredi pokušati''. Eto, tako doživljavam taj pokušaj -

Guvernerka dodaje da po pitanju svega što je učinjeno kada je reč o sukcesiji bivše SFRJ veruje da će i druga strana ispuniti svoje obaveze, kao i da im sve do sada što su uradili ne daje za pravo da se unapred ispunjava svaka obaveza a da se ne računa na reciprocitet.

- Od onog što se zove povraćaj imovine naših preduzeća koja su imala predstavništva tamo, pa do onog prvog, osnovnog i najvažnijeg, a to je povratak naših građana tamo. Mislim da elementarno poštovanje traži od svih nas da se ponašmao po principu - ''kako vi nama, tako i mi vama'' - poručila je Jorgovanka Tabaković.

VIDEO: Guverner: Zašto da slušamo MMF kada imamo stabilan dinar?

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    A onoliko letovališta koje su firme iz Srbije gradile po Cro? Pa imovina proteranih Srba, pa deonice na koje proterani Srbi imaju pravo,devizne i dinarske ušteđevine po hrvatskim bankama. Mnogo je firmi izgrađeno Srpskim novcem. Iii šta hoće sada??? Valjda je više vreme da neko kaže šta treba da čuju.

  • ns

    Bravo guvernerko.

  • Jyg

    Dobro je da smo se opametili.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke